Τεχνολογία

Το αξεσουάρ του laptop που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι τόσο επιτακτικά

Επιστρέφεις επιτέλους στο σπίτι έπειτα από μια μακρά μέρα, αράζεις αναπαυτικά στον καναπέ και παίρνεις αγκαλιά το laptop για μια βόλτα στα social media και λίγη απαραίτητη ενημέρωση.

Το laptop πάνω στα πόδια σου, το laptop πάνω στον καναπέ, το laptop πάνω στο κρεβάτι, όπου πας εξάλλου στο σπίτι σε ακολουθεί, σωστά; Την ώρα που απολαμβάνεις όμως το σερφάρισμα και τη μαγεία του ίντερνετ, αυτό που κάνεις ουσιαστικά είναι να το σκοτώνεις έναν βαθμό Κελσίου τη φορά!

Δεν είναι άλλωστε μυστικό πως ο μεγαλύτερος εχθρός του laptop είναι η υπερθέρμανσή του. Και ο σίγουρος θάνατός, του να το αφήνεις πάνω σε επιφάνειες που αυξάνουν τη θερμοκρασία λειτουργίας του. Πόσο μάλλον τώρα που ο υδράργυρος σκοπεύει να σκαρφαλώσει στα «κόκκινα», όταν και αρχίζεις να παρατηρείς πως «σέρνεται», ζεματάει και οι ταχύτητές του καταποντίζονται σε σημείο… κλάματος.

Το να παραμένει το laptop σου σε χαμηλές θερμοκρασίες είναι πρωταρχικής σημασίας όχι μόνο για την απρόσκοπτη λειτουργία του, αλλά και τη μακροημέρευσή του. Κι εδώ πολλά είναι αυτά που μπορείς να κάνεις, όπως ας πούμε να φροντίζεις να μην υπερφορτώνεται ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών του. Να μην το χρησιμοποιείς σε επιφάνειες που τείνουν να φράζουν τις εξόδους του αέρα του και να το απαλλάξεις από τη σκόνη, καθαρίζοντας τακτικά το ανεμιστηράκι του.

Το laptop δεν είναι ομολογουμένως τόσο φιλικό στο καθάρισμά του όσο το desktop, κι εδώ ξεδιπλώνεται ακριβώς το μεγάλο μυστικό: ένα από αυτά τα αξεσουάρ που λες πως δεν χρειάζεσαι, παραμένει ωστόσο νευραλγικό εξάρτημα του φορητού υπολογιστή: το laptop cooler.

MULTICORE-X6-NOTEBOOK-COOLER

Η γνωστή μας βάση με το ανεμιστηράκι που κάνει για το laptop όλα όσα παραμελούμε ή απλώς δεν νοιαζόμαστε. Όπως το να περνάει βδομάδες και βδομάδες σε θερμοκρασίες που εγκυμονούν πολλαπλούς κινδύνους για τη λειτουργία του. Η εξωτερική αυτή δροσιά που παρέχεται στον φορητό υπολογιστή ρίχνει άμεσα και αποτελεσματικά την εσωτερική του θερμοκρασία, διασφαλίζοντας πως δεν θα μας προδώσει εκεί που δεν το περιμένουμε.

Στην πραγματικότητα βέβαια, οι καλύτερες βάσεις laptop κάνουν πολλά περισσότερα από την απλή μεν, σημαντικότατη δε δουλειά της βελτιστοποιημένης ροής ψυχρού αέρα. Πρώτα από όλα, παρέχουν απείρως καλύτερη εργονομία, αποδοτικότητα και άνεση στη χρήση του. Αλλά και βολικότερη γωνία οθόνης, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη πληκτρολόγηση και ένα σωρό ακόμα ευκολίες που δύσκολα μπορείς να αντισταθείς. Μεγαλύτερα ή μικρότερα πράγματα που αυξάνουν κατά πολύ την παραγωγικότητα και την άνεση της χρήσης, που είναι και το ζητούμενο όταν δουλεύεις ή διασκεδάζεις με το laptop σου.

Την ώρα βέβαια που τα οφέλη του laptop cooler είναι αναντίρρητα, καθώς δεν υπάρχει πειστικός αντίλογος εδώ, αυτό δεν σημαίνει πως κάθε βάση laptop είναι αποτελεσματική. Το να κοτσάρει εξάλλου κάποιος ένα ανεμιστηράκι σε μια επίπεδη επιφάνεια δεν καταλήγει ακριβώς με ένα cooler στα χέρια του. Κάθε άλλο!

DEEPCOOL-X6_P111

Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια εργονομική βάση που να έχει μελετηθεί πού θα μπει το ανεμιστηράκι. Και δύσκολα θα βρεις εδώ καλύτερο προϊόν από το Deepcool Multi Core X6, οι 4 ανεμιστήρες του οποίου δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αμφιβολίας για το τι μπορεί να κάνει! Με τον καινοτόμο σχεδιασμό του, οι ανεμιστήρες έχουν τοποθετηθεί σε στρατηγικά σημεία, ώστε να ψύχουν ό,τι χρειάζεται ψύξη και όχι απλώς το πλαστικό κάτω μέρος του laptop. Το Multi Core X6 θα ψύξει αποτελεσματικά τον σκληρό δίσκο, την κάρτα γραφικών, τον επεξεργαστή και τα βασικά υποσυστήματα του laptop σου, δεν θα μείνει όμως εκεί.

MULTICORE-X6-NOTEBOOK-COOLER_6

Μιας και παρέχει τη δυνατότητα επιλογής του ποιοι ανεμιστήρες δουλεύουν κάθε φορά, ανάλογα με τη χρήση που κάνεις και το πόσο πιέζεις το σύστημα στα όριά του. Και την ίδια ώρα παρέχει και ρυθμιζόμενη βάση δύο σημείων, γι’ αυτή την καλύτερη εργονομία που λέγαμε. Ακόμα και το τι γίνεται με τις θύρες USB έχουν προβλέψει, καθώς υπάρχει μία επιπρόσθετη για να μη θυσιάσεις αυτή του laptop σου. Και μιας και η Deepcool αισθάνεται σίγουρη για τα προϊόντα της, προσφέρει και εγγύηση 2 ετών.

DEEPCOOL-WIND-PAL-MINI

Πλάι στον «βασιλιά», στέκεται ισάξια και ο «πρίγκιπας» της αγοράς, το Deepcool Wind Pal Mini, που δεν θυσιάζει τίποτα από την ποιότητα κατασκευής και τη λειτουργικότητά του, διασφαλίζοντας εξίσου άψογη ροή αέρα.

DEEPCOOL-WIND-PAL-MINI-_2

Εδώ δεν συναντάς 4 ανεμιστήρες, αλλά έναν και καλό, ένα σωστό «κτήνος»! Εργονομικό κτήνος φυσικά, καθώς την ώρα που ψύχει, εξασφαλίζει και ρυθμιζόμενη γωνία κλήσης για άνεση και αυξημένη παραγωγικότητα.

Το προϊόν που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι θα το βρεις στα καλύτερά του από την Deepcool. Εκεί που η υπερθέρμανση βρήκε τον μάστορά της δηλαδή…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button