Τοπικά Νέα

Έκτακτη αποκατάσταση αγροτικού οδικού δικτύου σε τρεις περιοχές της Δ.Ε. Γαργαλιάνων

Στην έγκριση αποφάσεως Δημάρχου, σχετικά με την έκτακτη ανάθεση του έργου «Αποκατάσταση αγροτικού οδικού δικτύου ΔΕ Γαργαλιάνων», προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εισήγηση του θέματος, ύστερα από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως 15 Οκτωβρίου 2021 (κακοκαιρία ΑΘΗΝΑ και ΜΠΑΛΛΟΣ) προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στους δρόμους του αγροτικού οδικού δικτύου της ΔΕ Γαργαλιάνων και ειδικότερα στις θέσεις «Φλόκα», «Κάναλος» και «Διαλισκάρι». Ειδικότερα, από τον μεγάλο όγκο ομβρίων υδάτων, παρασύρθηκαν φερτά υλικά τα οποία έφραξαν τα στόμια των γεφυριών στις θέσεις «Φλόκα» και
«Κάναλος», με αποτέλεσμα την κατάρρευση μέρους αυτών. Η στατικότητα των γεφυριών κρίνεται επισφαλής και ο κίνδυνος ολικής κατάρρευσης είναι άμεσος. Στην αγροτική οδό στο «Διαλισκάρι» έχουν καταρρεύσει τα πρανή κι έχει μειωθεί σε αρκετά σημεία το πλάτος της οδούς. Η αποκατάσταση των ανωτέρω αγροτικών οδών κρίνεται αναγκαία και άμεση καθώς οι δρόμοι εξυπηρετούν πλήθος καλλιεργητών ελαιοδέντρων. Δεδομένου ότι έχει ήδη ξεκινήσει η ελαιοκομική περίοδος στην περιοχή των Γαργαλιάνων, υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί σοβαρό ατύχημα από την αυξημένη κυκλοφορία αγροτικών οχημάτων και τρακτέρ.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης η Σταματία Αλεξοπούλου αφού επεσήμανε ότι δεν είμαι αρνητική στην κατασκευή δύο γεφυριών, αναρωτήθηκε εάν σε ολόκληρο τον Δήμο Τριφυλίας οι μοναδικές καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία της ΑΘΗΝΑΣ και του ΜΠΑΛΛΟΥ είναι σε αυτά τα σημεία.

Τελικά, η Οικονομική Επιτροπή, αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει την αριθ.2972/2021 απόφαση Δημάρχου, σχετικά με την έκτακτη απευθείας ανάθεση του έργου «Αποκατάσταση αγροτικού οδικού δικτύου ΔΕ Γαργαλιάνων», στον ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΣΠ. ΓΑΛΑΝΗ, συνολικής δαπάνης 22.237,71€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%). Όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση, για τη δαπάνη των 22.237,71€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) που απαιτείται, θα γίνει τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2021, ύστερα από σχετικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button