Υγεία

Έναρξη λειτουργίας κινητής μονάδας ψυχικής υγείας του Γ.Ν.Μεσσηνίας

Την έναρξη λειτουργίας της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας του Γ.Ν.Μεσσηνίας ανακοίνωσε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ.Ελένη Αλειφέρη, στα πλαίσια της ενταγμένης, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020», πράξης με τίτλο “Ανάπτυξη υπηρεσιών ολοκληρωμένης κοινοτικής θεραπείας και υπηρεσιών νοσηλείας κατ’οίκον στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας” με τη συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Η πράξη αφορά στην ανάπτυξη υπηρεσιών Ολοκληρωμένης Κοινοτικής Θεραπείας και υπηρεσιών νοσηλείας κατ’ οίκον, με την ανάπτυξη ενός νέου κλιμακίου, το οποίο θα απευθύνεται σε άτομα με ψυχικές διαταραχές, προκειμένου αυτές να αντιμετωπίζονται στο επίπεδο της κοινότητας, σύμφωνα με τις αρχές της κοινοτικής ψυχιατρικής.

Η διάρκεια χρηματοδότησης των υπηρεσιών θα είναι έως 18 μήνες.

Βασικός στόχος των δράσεων  είναι η αποφυγή των εισαγωγών και νοσηλειών των ατόμων με σοβαρές ψυχικές διαταραχές, μέσω της έγκαιρης παρέμβασης και της διασφάλισης της συνέχειας στη θεραπεία και η ψυχοκοινωνική αποκατάσταση με βάση τις αρχές της κοινοτικής ψυχιατρικής.

Η υπηρεσία στελεχώνεται από  :

1) ένα  ΠΕ ψυχίατρο

2) μια ΠΕ ψυχολόγο,

3) μια ΤΕ κοινωνική λειτουργό και

4) μια ΤΕ επισκέπτρια υγείας

Η υπηρεσία θα καλύπτει τις περιοχές του Νομού Μεσσηνίας σε συνεργασία με τα Κέντρα Υγείας.

Εξυπηρετούμενος πληθυσμός θα είναι οι ενήλικοι ασθενείς (ηλικίας 18 και άνω) κάτοικοι του νομού και το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Στοιχεία επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες:

τηλ: 27213 63439

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button