Κόσμος

Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκαν 85 αρχαίοι τάφοι, 350 χλμ νότια του Καΐρου

Ανακάλυψη σημαντικού αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος έγινε στην επαρχία Σοχάγκ, στην Αίγυπτο, καθώς οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως 85 τάφους όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τάφους από την περίοδο του Αρχαίου Βασιλείου της Αιγύπτου, δηλαδή ηλικίας περίπου 4.500 ετών, μέχρι τη Δυναστεία των Πτολεμαίων που κυβέρνησε από το 305 π.Χ. μέχρι το 30 π.Χ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου οι αρχαιολόγοι ερευνούσαν την περιοχή Γκαμπάλ Ελ Χαρίντι, που βρίσκεται 350 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου, και βρήκαν τις μούμιες αλλά και 30 πιστοποιητικά θανάτου με αναλυτικά στοιχεία για τους νεκρούς (όπως όνομα, επάγγελμα, ηλικία και ονόματα γονέων), γραμμένα στην αρχαία ελληνική γλώσσα και σε αιγυπτιακά ιερογλυφικά.

Οι αρχαιολόγοι έφεραν επίσης στο φως έναν πύργο που χρονολογείται από την εποχή του Πτολεμαίου Γ’, του τρίτου Φαραώ της Δυναστείας των Πτολεμαίων, ο οποίος κυβέρνησε από το 246 π.Χ. έως το 222 π.Χ.

Όπως εξηγεί το αιγυπτιακό υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, ο πύργος χτίστηκε για την επίβλεψη των συνόρων, την είσπραξη φόρων και τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στον ποταμό Νείλο.

Ορισμένοι από τους τάφους είχαν λαξευτεί σε βουνοπλαγιά και κάποιοι είχαν διαδρόμους που οδηγούσαν στους ταφικούς θαλάμους, ενώ ανάμεσα από τα ευρήματα των ανασκαφών ξεχωρίζουν επίσης τα ερείπια ενός ναού, αφιερωμένου στη θεά Ίσιδα, ο οποίος είχε μήκος 33 μέτρων και πλάτος 14 μέτρων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button