Τοπικά Νέα

Ανησυχία για τη λειτουργία των ΕΛΤΑ στα Φιλιατρά

Σε χθεσινό δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατρών αναφέρονται τα εξής:

Πληροφορούμαστε ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για το Ταχυδρομείο στα Φιλιατρά. Ήδη, είναι ανοικτό μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα και ο μοναδικός υπάλληλος που εργάζεται εκεί πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί και όταν συμβεί αυτό θα κλείσει και το κατάστημα. Η ανησυχία αυτή εντείνεται από τα δημοσιεύματα στον τύπο για κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ στη Βόρεια Ελλάδα και απολύσεις εργαζομένων. Φοβούμαστε ότι το ίδιο θα γίνει και εδώ. Όλο αυτό το σκηνικό ταιριάζει τέλεια με την εκφρασμένη θέληση της κυβέρνησης της ΝΔ για συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και την παράδοση των υπηρεσιών του στα ιδιωτικά συμφέροντα. Το είδαμε πρόσφατα στο χώρο της Παιδείας με την εξίσωση των πτυχίων των κολεγίων με τα πτυχία των πανεπιστημίων, το βλέπουμε τώρα στο χώρο της Υγείας με την είσοδο των ιδιωτών στα νοσοκομεία.

Το Ταχυδρομείο εκτός από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, εξυπηρετεί στο εργόσημο και στις συντάξεις. Τα Φιλιατρά είναι μια αγροτική περιοχή και ο τζίρος του εργοσήμου και των αγροτικών συντάξεων είναι μεγάλος. Αν κλείσει το Ταχυδρομείο, όσοι χρειάζονται αυτές τις υπηρεσίες θα πρέπει να καταφεύγουν στις γειτονικές πόλεις ή να πληρώνουν προμήθεια στους ιδιώτες που θα τους εξυπηρετούν.

Δεν πρέπει να υποβαθμιστεί για άλλη μια φορά η πόλη μας. Δεν πρέπει να χαθούν και άλλες υπηρεσίες και να αναγκάζεται ο κόσμος να εξυπηρετείται από αλλού με επιβάρυνση. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ότι έχει μείνει στην πόλη. Ο Φιλιατρινός λαός και οι φορείς της πόλης θα πρέπει να πιέσουν με όση δύναμη και όσα μέσα διαθέτουν τους αρμόδιους να παραμείνει ανοικτό το Ταχυδρομείο.

Φιλιατρά 04-02-2020

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button