Κόσμος

Βρετανία: Αδειάζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ εξαιτίας μιας εφαρμογής για τον κορωνοϊό

Η εφαρμογή που έχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας και την οποία χρησιμοποιούν όλοι και παντού, στέλνει προειδοποίηση όταν κάποιος βρεθεί κοντά σε έναν άνθρωπο με κρούσμα. Μετά την προειδοποίηση και όσοι την λαμβάνουν πρέπει να μπουν σε αυτοαπομόνωση.

Έτσι σιγά σιγά όλο και περισσότεροι Βρετανοί μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση με αποτέλεσμα οι εταιρίες που προμηθεύουν τα σούπερ μάρκετ με τρόφιμα και άλλα είδη να μην έχουν ανθρώπους πλέον να το κάνουν.
Η Ομοσπονδία Βρετανών Διανομέων Τροφίμων μάλιστα απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση της Βρετανίας να χαλαρώσει τους κανόνες αυτοαπομόνωσης καθώς απειλείται ο ανεφοδιασμός των σούπερ μάρκετ.

Η δραστική μείωση του προσωπικού έχει προκαλέσει χάος σε διάφορους τομείς όπως το χονδρεμπόριο, τα σούπερ μάρκετ, η μεταφορά εμπορευμάτων, ο μεταποιητικός τομέας και ο τομέας της φιλοξενίας.
«Αυτή η pingdemic οξύνει την πίεση στους εμπόρους να διατηρήσουν τις ώρες λειτουργίας τους και να ανεφοδιάζονται», δήλωσε ο Άντριου Όπι στέλεχος της Ομοσπονδίας Βρετανών Λιανεμπόρων.

Η εφαρμογή που έχει κάθε Βρετανός στο κινητό του όταν κάποιος βρεθεί κοντά σε άλλον που έχει κορωνοϊό κάνει ένα θόρυβο «πινγκ» και για το λόγο αυτό οι βρετανοί την αποκαλούν χλευαστικά «pingdemic» από το πινκγ που κάνει σαν ήχο και το epidemic δηλαδή επιδημία. Πολλοί επίσης είναι εκείνοι που δεν αντέχουν άλλο, απηύδησαν και διέγραψαν την εφαρμογή από το κινητό τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button