Κόσμος

«Βόμβα» από το WhatsApp: Ετοιμαστείτε για μηνύματα χωρίς το κινητό σας!

Μηνύματα από κάθε πιθανή συσκευή και όχι μόνο από το κινητό: αυτός είναι ο νέος μεγάλος στόχος της πλατφόρμας επικοινωνίας.

Όπως έγινε γνωστό το WhatsApp, η δημοφιλής εφαρμογή μηνυμάτων δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα που θα επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν και να δέχονται μηνύματα χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν το κινητό τους. Μέχρι σήμερα, η σύνδεση του κινητού με τον υπολογιστή ή με τον browser είναι απαραίτητη για να μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί αυτές τις εκδόσεις του WhatsApp.

Τα σχέδια των μηχανικών της εταιρείας προβλέπουν ότι πλέον θα μπορούν να χρησιμοποιούνται μαζί ως τέσσερις διαφορετικές συσκευές -πχ κινητό, υπολογιστής και tablet- και σημειώνουν ότι οι χρήστες θα μπορούν να δέχονται και να στέλνουν μηνύματα, ακόμα κι αν το κινητό τους είναι κλειστό ή έχει τελειώσει η μπαταρία. Η συγκεκριμένη δυνατότητα θα δωθεί αρχικά σε δοκιμαστικό στάδιο (beta) σε πολύ μικρό αριθμό χρηστών.

Εν συνεχεία και αφού ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα, θα γίνει διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες του WhatsApp, ενώ υπάρχει δέσμευση ότι θα διατηρηθεί η πλήρης κρυπτογράφηση των μηνυμάτων. ‘Οπως εξήγησε το Facebook -ιδιοκτήτρια εταιρεία του WhatsApp- τώρα η χρήση της εφαρμογής σε άλλες συσκευές εκτός κινητού μοιάζει με «καθρέφτη», όπου πχ ο υπολογιστής απλώς αντανακλά τα όσα γίνονται στο κινητό που είναι η βασική συσκευή.

Με τη νέα αρχιτεκτονική της εφαρμογής, όμως, πλέον η εγκατάστασή της σε κάθε συσκευή θα είναι ανεξάρτητη, ωστόσο, θα υπάρχει πλήρης συγχρονισμός: έτσι, ο χρήστης θα μπορεί να στείλει μήνυμα από το κινητό, να λάβει την απάντηση στο tablet και να απαντήσει και αυτός μέσω του υπολογιστή. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω ενός «κλειδιού ταυτοποίησης» για κάθε συσκευή με την εταιρεία να τα συνδέει με τον λογαριασμό του χρήστη.

Σημειώνεται ότι το WhatsApp έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και προσφυγές στις αρχές προστασίας καταναλωτή πολλών χωρών, λόγω της αλλαγής των Όρων Χρήσης του, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως «ασαφείς» και «ακατανόητοι» από οργανώσεις καταναλωτών, ενώ τίθεται και θέμα προσωπικών δεδομένων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button