Αγροτικά

Γαλλικό μοντέλο για νομιμοποίηση μεταναστών που εργάζονται ως εργάτες γης

Λύση σύμφωνα με το γαλλικό μοντέλο για νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών αναζητά η κυβέρνηση.

Ειδικότερα την εξεύρεση λύσης στο μείζον πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης αναζητεί με συντονισμένες προσπάθειες και σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, στην Γαλλία προχώρησαν σε νομοθετική ρύθμιση με την οποία δίνονται χαρτιά νόμιμης διαμονής σε μετανάστες που έμεναν παράνομα στη χώρα με την προϋπόθεση ότι θα εργάζονταν για κάποιο χρονικό διάστημα σε επαγγέλματα που υπάρχει μεγάλη ζήτηση και έλλειψη εργατικών χεριών. Μεταξύ αυτών των επαγγελμάτων είναι και οι εργάτες στο πρωτογενή τομέσα (γεωργία και κτηνοτροφία).

Όπως τόνισε ο υπουργός κ. Αυγενάκης, με συντονισμό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και με τη συνεπικουρία των συναρμοδίων υπουργείων Εξωτερικών, Εργασίας και Εσωτερικών και φυσικά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ετοιμάζεται νομοσχέδιο ώστε να ξεκινήσει, με μια σειρά προϋποθέσεων, η διαδικασία νομιμοποίησης των απασχολουμένων εργαζομένων για μακρά περίοδο στη χώρα μας.

agrotypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button