Αγροτικά

Γιατί το Fendt 1000 Vario είναι ένα ξεχωριστό τρακτέρ

Μετά την πρώτη πώληση του μεγαλύτερου σε ισχύ τρακτέρ, που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, του Fendt 1050 Vario -κορυφαίου της σειράς Fendt 1000 Vario- στην 28η Agrotica, το Agro24 μίλησε με τον υπεύθυνο πωλήσεων της KOUIMTZIS Fendt, Αριστοτέλη Ναούμ, με σκοπό να μάθει ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, που κάνει τα τρακτέρ και εν γένει τα γεωργικά μηχανήματα της Fendt να ξεχωρίζουν:

Αυτό, που κάνει το Fendt 1000 Vario να ξεχωρίζει είναι η μεγάλη του ιπποδύναμη, 517 άλογα Είναι το πρώτο τρακτέρ με συμβατικά ελαστικά παγκοσμίως με αυτή την ισχύ καθώς μέχρι τώρα, τέτοιας ισχύος τρακτέρ ήταν είτε αρθρωτά είτε ερπυστριοφόρα. Επίσης:

Ο κινητήρας του είναι εξακύλινδρος ΜΑΝ, κυβισμού 12,4 λίτρων.Διαθέτει μεγάλο εύρος στροφών με τη μέγιστη ροπή, που αποδίδει στις 1.110-1.500 στροφές, ενώ φτάνει στη μέγιστη ισχύ στις 1.500 στροφές.

Φανταστείτε ότι οι ονομαστικές στροφές του κινητήρα είναι 1.700 στροφές, όταν σε όλα τα υπόλοιπα είναι στις 2.150-2.200 στροφές.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι αποδίδει την μέγιστη ιπποδύναμη και όλες τις λειτουργίες του στις χαμηλότερες στροφές, που σημαίνει ιδιαίτερα μειωμένη κατανάλωση. Το ρελαντί του είναι στις 600 στροφές(!). Αυτό το καθιστά πραγματικά μοναδικό.

Ποια είναι η μέχρι τώρα πορεία του στην αγορά;

Σαν πρωτότυπο μοντέλο, υπό έρευνα, παρουσιάστηκε το 2014 και το 2017 βγήκε στην παραγωγή. Πωλήθηκε φέτος, πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα Fendt 1050 Vario, στην Έκθεση (Agrotica 2020).

Υπάρχει χώρος στην Ελλάδα για ένα τρακτέρ με τόσο μεγάλη ιπποδύναμη;

Για να μην λέμε υπερβολές, δεν είναι ένα τρακτέρ για τον μέσο Έλληνα αγρότη. Ο όγκος του, η ισχύς και οι δυνατότητές του, σίγουρα παραπέμπουν ή απευθύνονται σε μεγάλες καλλιέργειες, σε πολύ μεγάλα χωράφια. Στην Ελλάδα αυτό είναι δύσκολο γιατί δεν υπάρχουν τόσο μεγάλες ενιαίες εκμεταλλεύσεις. Είναι κατακερματισμένες οι εκτάσεις. Τέτοια μηχανήματα δύσκολα είναι ανταγωνιστικά για τέτοιες εκτάσεις.

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της Fendt στην Ελλάδα;

Τόσο παγκόσμια, όσο και στην Ελλάδα, είναι η σειρά 7, με το 724 να έχει τα ηνία της πρωτιάς σε όλο τον κόσμο. Το παρουσιάζουμε και εδώ στην Έκθεση. Είναι ένα πολυεργαλείο, το οποίο μπορεί να ανταπεξέλθει βάσει της σχεδίασής του τόσο σε εργασίες υψηλών απαιτήσεων, όσο και σε πιο ελαφριές. Η φιλοσοφία με την οποία σχεδιάζονται και κατασκευάζονται τα Fendt είναι “όσο ελαφρύ επιτρέπεται και όσο βαρύ επιβάλλεται”.

Ο κόσμος δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να περνά από τον εκθεσιακό χώρο του Ομίλου KOUIMTZIS στην Agrotica, ενώ κάποιες στιγμές επικρατούσε το αδιαχώρητο…

Ο κόσμος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη Έκθεση. Εδώ και δύο χρόνια ο όμιλος Κουϊμτζή αντιπροσωπεύει τη Fendt στην Ελλάδα. Τώρα πια μπορούμε να πούμε πως η Fendt είναι ένα brand με πλήρη γκάμα γεωργικών μηχανημάτων. Η Fendt δεν είναι μόνο τα τρακτέρ, καθώς διαθέτει χορτοδετική πρέσα, χορτοκοπτικά μαχαίρια, χορτοσυλλέκτες, θεριζοαλωνιστικές, ενσιρωτικά, βαγόνια ενσιρώματος κ.ά. Έτσι η Fendt πλέον μπορεί να υποστηρίξει οποιαδήποτε απαίτηση και ανάγκη του Έλληνα αγρότη.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button