Τοπικά Νέα

Δήλωση του Δημάρχου Τριφυλίας για το έγκλημα στα Φιλιατρά – Ζητεί επανίδρυση του Α.Τ. Φιλιατρών

Γραπτή δήλωση του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Γ. Λεβεντάκη

Αγαπητές συμπολίτισσες και Αγαπητοί συμπολίτες,

Συγκλονισμένοι, τόσο η τοπική κοινωνία της πόλης των Φιλιατρών, όσο και οι κάτοικοι ολόκληρης της Τριφυλίας, παρακολουθήσαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, το χρονικό ενός ειδεχθούς και αποτρόπαιου εγκλήματος.

Αυτού, που έλαβε χώρα στην περιοχή Γιόλακα, με θύμα μία αθώα συμπατριώτισσά μας και θύτη έναν αλλοδαπό, πακιστανικής υπηκοότητας και μάλιστα, δι’ ασήμαντον αφορμήν.

Με προηγούμενες αναφορές μου, πριν από λίγο χρονικό διάστημα, έθεσα -προς γνώσιν δική σας και των αρμοδίων αρχών- τους προβληματισμούς μου, σχετικά με την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας, από τα χιλιάδες των ατόμων (αλλοδαπής προελεύσεως) που διαβιούν μαζί μας, κάποια εκ των οποίων, κατ’ εξακολούθηση, δρουν παραβατικά, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και αυτές τις ανθρώπινες ζωές, κρούοντας -με τον τρόπο αυτό- τον κώδωνα του κινδύνου.

Τότε, μάλιστα, “κάποιοι” ανθρωπιστές και αντιρατσιστές του καναπέ, με περισσή ευκολία, βιάστηκαν να με χαρακτηρίσουν ρατσιστή.

Να όμως που, δυστυχώς, οι φόβοι μου αυτοί επαληθεύτηκαν προχθές, με τον πιο τραγικό τρόπο και πολύ φοβάμαι πως αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Ας έρθουν λοιπόν, σήμερα, όλοι αυτοί οι δήθεν “αλληλέγγυοι”, να μας πουν πόσο κοστολογούν τη ζωή της Χριστίνας.

Αν έχουν το θάρρος ή μάλλον το θράσος…

Με έντονο το συναίσθημα της αγανάκτησης, αλλά κυρίως της οργής (μετά το προχθεσινό τραγικό συμβάν), ΚΑΛΩ όλους εσάς, τους Φιλιατρινούς αλλά και Τριφύλιους συμπατριώτες μου, σε έναν κοινό αγώνα.

Αποτελεί, πλέον, αναγκαιότητα να βρεθεί άμεσα λύση, έτσι ώστε να καλυφθεί το κενό της επαρκούς και αποτελεσματικής αστυνόμευσης, κυρίως στην πόλη των Φιλιατρών και την ευρύτερη περιοχή της, το οποίο έχει προκύψει μετά την κατάργηση του υπάρχοντος Αστυνομικού Τμήματος σε αυτήν.

Και η μόνη λύση, είναι η επανίδρυση Α.Τ. στην πόλη των Φιλιατρών, για την αποκατάσταση της τάξης και της νομιμότητας.

Επίσης, πρέπει κάποτε να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, όπως επιθεώρηση εργασίας, εφορία και υγειονομικές υπηρεσίες, πράττοντας τα δέοντα.

Σε αντίθετη περίπτωση, επιβάλλεται, να ενωθούμε σαν μια γροθιά και να ακουστεί η φωνή μας μέχρι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τη διασφάλιση της ζωής μας και τη διαφύλαξη των περιουσιών μας.

Η ομαλότητα της καθημερινότητάς μας και η προσωπική μας ασφάλεια, δε διακυβεύονται.

Φτάσαμε στο σημείο, να θρηνούμε το χαμό ενός συνανθρώπου μας, για να πούμε πως… επιτέλους, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Τα Φιλιατρά εκπέμπουν SOS…

Στη μνήμη της Χριστίνας, που έφυγε τόσο άδικα, ας υψώσουμε όλοι τη φωνή και το ανάστημά μας και ας διεκδικήσουμε το αυτονόητο, για εμάς και τα παιδιά μας.

Αν μη τι άλλο, της το οφείλουμε και με το παραπάνω…

Κυπαρισσία 24-07-2020

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

Σχετικά Άρθρα

8 Σχόλια

  1. Αναγκαία η επανίδρυση του Α.Τ. Φιλιατρών. Δίκαιο και συνεχές αίτημα όλων των Φιλιατρινών. Οι άπλοι πολίτες όμως τι ενέργειες μπορούν να κάνουν προς αυτήν την κατεύθυνση? Να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν? Αν αυτό θα βοηθήσει να το κάνουν κι αυτό! Η Δημοτικη Αρχή πρέπει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες μελετημένα και αποφασιστικά με μπροσταρη τον Δήμαρχο..κι όλοι οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν.

  2. Δεν έχω καταλάβει με ποιον τρόπο η υπαρξη στα Φιλιατρά αστυνομικού τμήματος θα λειτουργούσε αποτρεπτικά για αυτό το στυγερό έγκλημα. Δηλαδή οπου υπάρχουν αστυνομικά τμήματα δεν γίνονται εγκλήματα; Δεν υπάρχει παραβατικότητα;

    1. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν νομίζω ότι μπορούμε να το απαντήσουμε. Ίσως και ναι! Μια περιοχή χωρίς αστυνόμευση είναι δεδομένο ότι θα έχει περισσότερη εγκληματικότητα! Οπου λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντικια.. Που θα πάει ο εγκληματίας να δράσει? Που θα κλέψει ο κλέφτης? Εκεί που έχει τις λιγότερες πιθανότητες να τον πιάσουν! Άλλωστε η εικόνα των Φιλιατρών τα τελευταία χρόνια με την αύξηση των κλοπών και των μικροεγκληματων το καταδεικνύει αυτό.. Επίσης μην ξεχνάμε ότι το να μην υπάρχει αστυνομικό τμήμα στα Φιλιατρά επηρεάζει την ασφάλεια και των άλλων πόλεων. Όταν το περιπολικό θα φύγει απτή μια πόλη για να πάει στην άλλη τότε και η άλλη πόλη μένει ακάλυπτη. Είναι σημαντικο πρόβλημα του Δήμου και η Δημοτική Αρχή όπως είπα και σε προηγούμενο σχόλιο μου πρέπει να κάνει αποφασιστικές και μελετημένες ενέργειες!

  3. Το συγκεκριμένο έγκλημα έγινε στα όρια των δύο πρώην Δήμων, και ο εργάτης ζεί στα όρια του πρώην δήμου Γαργαλιάνων. Εκεί υπάρχει ΑΤ αλλά τι κάνει; Το ζήτημα δεν είναι να υπάρχει τμήμα ανά κάθε κωμόπολη, αλλά οι πολιτικές, οι πράξεις που κάνει το δυναμικό του τμήματος. Ομως, υπάρχει μία παράμετρος που παραβλέπετε: ο Βαρέζε, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με εξειδίκευση στην μελέτη της Μαφίας, εξηγεί πως όταν ένας αλλοδαπός πληθυσμός ξεπερνάει μια συγκεκριμένη ποσότητα (κριτική μάζα) πλέον είναι ανεξέλεγτος και καταλήγει μαθηματικά να δημιουργεί τις δικές του υποδομές, μαφίες, κλπ. Γνωρίζει κανείς πραγματικά πόσοι είναι οι αλλοδαποί στην περιοχή; Εχει γίνει καταγραφή; Γνωρίζουμε ονόματα και διευθύνσεις; Για να μην αναφέρω “ποινικό μητρώο”. Εδώ γελάμε. Συμπέρασμα: μια πολιτική μπάτε σκύλοι αλέστε ανοικτών συνόρων όπως η σημερινή αφού συνέχεια έρχονται καινούργιοι απλά θα διογκώνει το πρόβλημα αφού μαθηματικά οι πλήθυσμοί διαρκώς μεγαλώνουν. Να γίνει νέο τμήμα στα Φιλιατρά αλλά αποτελεί μπάλωμα και όχι λύση στο πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι τόσο στην κεντρική διοίκηση όσο και σε τοπικό επίπεδο. Υπάρχει πρόβλημα φιλοσοφίας, στρατηγικής, πολιτικών.

  4. Κάθε μέρα μπαίνουν στην χώρα καινούργια, αγνώστου προελεύσεως άτομα, τα οποία έρχονται αποφασισμένα και απαιτούν: άσυλο (δηλαδή άδεια παραμονής, επίδομα, επίδομα ενοικίου, χαρτιά μετακινήσεως, παράλληλα έξτρα εισόδημα μέσω μαύρης εργασίας, και στο βάθος ιθαγένεια), ή απλά “ένα καλύτερο μέλλον” (χρήματα μέσω μαύρης εργασίας, στην συνέχεια ΑΦΜ, επίδόματα και στο βάθος ιθαγένεια), και αν είναι τυχεροί μπαίνουν με τα πόδια από τον Εβρο (καθημερινά μπαίνουν άτομα από τον Εβρο), ή, οι άτυχοι, την πέφτουν σε κάποιο στρατόπεδο στα νησιά μέχρι να έρθουν σε κάποιο άλλο στρατόπεδο στην ενδοχώρα από το οποίο την σκαπουλάρουν εκτός εάν έχουν το άσυλο σίγουρο, όπου και περιμένουν στα στρατόπεδα επειδή το άσυλο είναι για αυτούς λαχείο. Κάποιοι θα καταλήξουν στην Τριφυλία. Σε ποσοστό 90% ό,τι κάνουν το κάνουν βάσει σχεδίου, δηλαδή πάνε κάπου στοχευμένα. Ολοι αυτοί μαζεύονται, αυξάνονται και πληθαίνουν. Για να βοηθήσει την κατάσταση η σημερινή κυβέρνηση προσφέρει “ιθαγένεια εξπρές”. Με αυτά τα δεδομένα, η ίδρυση ΑΤ στα Φιλιατρά θια βοηθήσει τόσο ντόπιους όσο και αλλοδαπούς, ειδικά τους δεύτερους. Από την στιγμή που θα πάρουν ιθαγένεια θα χρειάζονται το τμήμα για τις υποθέσεις τους.

  5. Στους Γαργαλιάνους υπάρχει αστυνομικό τμήμα. Αυτό δεν εμπόδισε την εκτέλεση με πυροβόλο όπλο μιας γυναίκας πριν 2-3 χρόνια. Το πρόβλημα ειναι σύνθετο και η επανασύσταση του αστυνομικού Τμήματος στα Φιλιατρά δεν είναι πανάκεια όπως ισχυρίζονται οι συγγραφείς των λόγων του δημάρχου και ο πρώην δήμαρχος Φιλιατρών!

  6. Μεγάλη βοήθεια θα δώσουν και τα περιπολικά που είχε εξαγγείλει ο κύριος Δήμαρχος. Ομως αυτά δεν έχουν έρθει ακόμα!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button