Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Διαμαρτυρία για τη χρόνια υποβάθμισή του Κ.Υ. Φιλιατρών

Η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Τριφυλίας και η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας (μέλος της ΟΓΕ) πραγματοποιήσε χθες 21/10/2021, ημέρα παν-υγειονομικής-πανελλαδικής κινητοποίησης για τη Δημόσια Υγεία, συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή του στη χρόνια υποβάθμιση και υπολειτουργία του.

Επιπλέον, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους φορείς της περιοχής της Τριφυλίας να παλέψουν για άμεσα μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης και θωράκισης των δημόσιων μονάδων υγείας (Κέντρα Υγείας Τριφυλίας, Νοσοκομείο Κυπαρισσίας) με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, επαρκή κρατική χρηματοδότηση για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, ενάντια στην πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας που προωθεί η κυβέρνηση με το “ΝΕΟ ΕΣΥ” της γενικευμένης επιχειρηματικής λειτουργίας και των ΣΔΙΤ.

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Αυτό που ίσως να μην αντιλαμβάνονται κάποιοι είναι ότι τα κέντρα υγείας υποβιβάζονται σε απλά ιατρεία για το πονοκέφαλο με ασπιρίνες, τα περιφερειακά νοσοκομεία γίνονται κέντρα υγείας, όσο για τα μεγάλα και πανεπιστημιακά νοσοκομεία πχ Αθήνας, Θεσσαλονίκης δεν υπάρχουν λόγια.

    Αυτή είναι η φιλελεύθερη πολιτική της παρούσας κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και μια ιστορία πόνου από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που με χειρουργικές κινήσεις τις τελευταίες δεκαετίες υποβάθμιζαν σταδιακά την δημόσια υγεία, πράγμα στο οποίο γίνεται και με την δημόσια παιδεία.

    Αυτές είναι οι καταστροφικές πολιτικές δεκαετιών που ξεπούλησαν το δημόσιο αγαθό υγείας, παιδείας και οσονούπω πχ το νερό ενώ το βλέπουμε στην πράξη και στην ΔΕΗ, φυσικά τίποτα δεν έχει ολοκληρωθεί όλα όμως είναι δρομολογημένα, έτσι κοντός ψαλμός αλληλούια.

    Η δεκαετία των μνημονίων και του ξεπουλήματος της χώρας 2010-2020 θα δείξει τι πραγματικά έχει συμβεί και τι ολοσχερή καταστροφή περιμένει τα λαϊκότερα και φτωχότερα στρώματα σε ζωτικούς τομείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button