Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΕκπαίδευση

Δύο προγράμματα Erasmus+ αναλαμβάνει φέτος το Γυμνάσιο Κορώνης

Δύο προγράμματα Erasmus+ αναλαμβάνει φέτος το Γυμνάσιο Κορώνης στο πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων της σύγχρονης εκπαιδευτικής διαδικασίας και κουλτούρας. Tα προγράμματα, «Touropean» και «Gender Inequality in School-GIS» τα οποία θα εκπονηθούν με συντονίστριες χώρες την Γερμανία και την Ισπανία αντίστοιχα και θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές του Γυμνασίου με την σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου διδασκόντων και του Συλλόγου κηδεμόνων.

Την ευθύνη των προγραμμάτων στην Ελλάδα, που θα διαρκέσουν για 2 χρόνια έχει αναλάβει το Κρατικό Ίδρυμα Υποτροφιών (ΙΚΥ), η Διευθύντρια του Σχολείου, η υπεύθυνη καθηγήτρια του Προγράμματος (contact person) και η παιδαγωγική ομάδα.

Αρχικά θα πραγματοποιηθούν μετακινήσεις εκπαιδευτικών και κατόπιν εκπαιδευτικών και μαθητών. Πιο συγκεκριμένα, το διάστημα 11 με 14 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Κραϊόβα της Ρουμανίας από δύο εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Κορώνης με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα εκπαιδευτικών πρακτικών. Στόχος των προγραμμάτων η ανταλλαγή απόψεων και ο συνδυασμός της διαφορετικότητας στη σχολική μαθητική ζωή μέσα από θέματα όπως η ισότητα των φύλων, οι ίσες ευκαιρίες στο επάγγελμα, ο τουρισμός ως τρόπος διακίνησης ιδεών, νοοτροπίας κτλ.

Ο Σύλλογος διδασκόντων και όλη η μαθητική κοινότητα του τόπου εύχεται καλή επιτυχία σε αυτή την πρωτότυπη και δύσκολη προσπάθεια του Σχολείου Κορώνης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button