Τοπικά Νέα

Δ.Σ. Τριφυλίας: Άγρια κόντρα Αδρακτά – Λεβεντάκη και αποχώρηση δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης [βίντεο]

Ένταση επικράτησε σε μια ακόμη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας

Σε άγρια κόντρα οδηγήθηκαν ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αδρακτάς μέσα στο δημοτικό συμβούλιο χθες το βράδυ με αποτέλεσμα την αποχώρηση δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πιο συγκεκριμένα, τη στιγμή που ο δήμαρχος κ. Λεβεντάκης συζητούσε σε υψηλούς τόνους με τον κ. Μερκούρη για έργο που αφορά την Τριφυλία (κτήριο Συγγρού στον Αετό) ο κ. Αδρακτάς απευθυνόμενος στον κ. Μπακούρο φέρεται να του είπε, «εσύ δεν μιλούσες πριν για αίγλη, αξιοπρέπεια και αξιοπιστία του δημοτικού συμβουλίου, είναι εικόνα αυτή;». Τότε ο δήμαρχος είπε στον κ. Αδρακτά, «εσύ δεν θα μιλάς για αξιοπρέπεια», για να του απαντήσει ο κ. Αδρακτάς, «δεν κατάλαβα, ποιος θα μου το απαγορέψει, εσύ;», με τον κ. Αδρακτά να χτυπά δυνατά το χέρι του στα έδρανα και να ακολουθεί έντονος διάλογος, και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αυρηλιώνη να διακόπτει τη συνεδρίαση για πέντε λεπτά. Ακολούθησε διάλογος μεταξύ του κ. Λεβεντάκη και του κ. Αδρακτά σε έντονο ύφος. Κάποια στιγμή, η κα Πανουσιοπουλου σηκώθηκε από τη θέση της και αποχώρησε διαμαρτυρόμενη για τον τόνο του δημάρχου καταγγέλλοντας ότι είναι απαράδεκτη η εικόνα του δημοτικού συμβουλίου.

Στη συνέχεια οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι για την εικόνα του δημοτικού συμβουλίου και η συνεδρίαση συνεχίστηκε με 9 συμβούλους παρόντες.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

13 thoughts on “Δ.Σ. Τριφυλίας: Άγρια κόντρα Αδρακτά – Λεβεντάκη και αποχώρηση δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης [βίντεο]”

 1. Πλέον έχει εκτραπεί πλήρως η λειτουργία του Δ.Σ. στο Δήμο Τριφυλίας . Προσβολές , βρισιές , ευτελισμοί γεγονότων και εξευτελισμοί ανθρώπων . Η ανεπάρκεια τους υπαγορεύει άθλιες συμπεριφορές . Το Δ.Σ. δεν είναι πλέον χώρος διαβούλευσης και δημοκρατίας . Δυστυχώς το μέλλον είναι δυσοίωνο .

  1. Συμφωνώ απολύτως και προσυπογράφω.
   Πως θα περάσει η τετραετία έτσι ;
   Ποια είναι η προοπτική του τόπου;
   Να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις αλλά να μπορούν και να εκφέρονται.
   Το προεδρείο ανύπαρκτο.
   Ο Γιάννης Καλκαβούρας τουλάχιστον και
   επιβάλλετο και υποδειγματικά διεύθυνε το Σώμα.
   Για να μην ξεχνιόμαστε..

  2. κ. πρώην Δήμαρχε (της τραγικότατης ήττας).
   Τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια, δεν γνωρίζετε; προφανώς νιαου νιαου στα κεραμίδια κάνει το γατί για όσους διακατεχονται απ ‘ τη λογική. Στα περιβόητα ΔΣ του Καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας έχει χαθεί η μπάλα από αρχή λειτουργίας τους. Αρα το ΔΣ δεν έχει ξεφύγει του θεσμικού του ρόλου τώρα. Διότι απλά υπηρέτησε εναν Δήμο πολλαπλών ταχυτήτων και ερημοποίησε τα Φιλιατρά. Έχουν γνώση οι φύλακες.
   Η λογική λέει ότι ο θεσμός δεν μπορεί να δουλέψει, όχι σε επίπεδο ισοτιμίας αλλά και σε επίπεδο συμμετρίας. Ας κατανοηθεί επιτέλους κι ας πράξουμε τα πρέποντα. Η επαναφορά αυτοδιοικήτου στην κάθε πόλη είναι το πρέπον και το μόνο αναπτυξιακό.
   ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

   1. Τι πάει να πει «ερήμωσαν τα Φιλιατρά». Για εξήγησέ μας έναν λόγο για να έρθει κανείς στα Φιλιατρά, πέραν του κινηματογράφου. Ο κόσμος πάει στην Γιάλοβα, στην Κυπαρισσία, στον Λαγκούβαρδο, επειδή είναι καλύτερα, έχει ποιοτικές επιχειρήσεις, και περνάει καλά. Ακόμη και οι Φιλιατρινοί πάνε αλλού. Ο κόσμος θα πάει εκεί που θα βρει ποιότητα και φιλικούς ανθρώπους, όχι όπου του πει ο εκάστοτε Δήμαρχος. Επίσης, κάποτε θα πρέπει να καταλάβετε πως οι Γαργαλιάνοι και η Κυπαρισσία αποτελούν κέντρα όλων των γύρω μικρότερων χωριών, ακόμη και από την Πύλο πάνε στους Γαργαλιάνους για ψώνια. Τα Φιλιατρά εξυπηρετούν μόνο τους Χριστιάνους. Φτιάξτε αγορά να έρθουμε.

 2. Παντού σκουπίδια, μπίχλα, αηδία, τα σκουπίδια στην Τριφυλία είναι εκτός ελέγχου, οι κάτοικοι πρέπει να είναι από τις πιο βρώμικους του πλανήτη, ο Λαγκούβαρδος η υποτιθέμενη «Νούμερο 1 Παραλία Σέρφ της Ελλάδος» είναι μια ανοικτή χωματερή, τα τζιπάκια των 60.000 ευρώ παρκάρουν δίπλα στα σκουπίδια, η απόλυτη ΑΠΟΤΥΧΙΑ. Τρύπιοι σάπιοι κάδοι σκουπιδιών, τα σκουπίδια ΠΑΝΤΟΥ, ούτε στην Αλβανία δεν είναι έτσι. ΤΡΙΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.

 3. Ο δήμος οδηγείται σε τραγικό αδιέξοδο. Δέν είναι δημοτικό συμβούλιο αυτό δεν είναι διαδικασίες αυτές. Κρίμα για την περιοχή μας. Ψηφίσαμε ανθρώπους που είναι εντελώς άσχετοι με τα δημοτικά θέματα και τις δημοκρατικές διαδικασίες

 4. Τραγική εικόνα, αλλά αναμενόμενη. Όταν εκλέγονται μονίμως άσχετοι μικροκομματικοί άνθρωποι που βάζουν τον τόπο δεύτερο μετά το κόμμα έρχεται η στιγμή που σκάνε με δραματικό τρόπο τα προβλήματα. Αυτό θα γίνει και στην Τριφυλία: κάποια στιγμή σύντομα θα γίνει ένα μπαμ και μετά θα τρέχουν όλοι δείχνοντας κάποιο άλλο

 5. Κανονικά η δημοτική αρχή θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες της Τριφυλίας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Και από αυτούς που τους στήριξαν και από αυτούς που δε τους στήριξαν !!!!!!!!!!!!!!!!!! Κατάντησαν τσίρκο και ολόκληρο το Δήμο και το δημοτικό συμβούλιο!!!!!!!!!!!!!!! Και στην τελικοί αυτοί θα έπρεπε να ντρέπονται!!!!!!!!!!!!!!!! Με απειλές και τραμπουκισμούς δε λύνονται τα προβλήματα!!!!!!!!!!!!!!! Εκτός αν βλέπουν ότι είναι ανεπαρκείς και αμύνονται με επιθέσεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Εσείς που φωνάζετε τόσο τι έργα έχετε να μας δείξετε;;;;;;;;;;;;; Τα σκουπίδια ::::::::::::::::: Μας έφαγε η βρώμα!!!!!!!!!!!!!!!!! Το νερό;;;;;;;;;;;;;; Μέσα στο καλοκαίρι το στερηθήκαμε και αυτό!!!!!!!!!!!!!!!!! Μήπως είναι ώρα σιγά- σιγά να παραδεχτείτε ότι δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως τα παρουσιάζατε προεκλογικά;;;;;;;;;;;;;;; Μήπως τελικά ήταν πολύ καλύτερα πριν τις εκλογές ;;;;;;;;;;;;; Ήρεμα ρωτάω!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Δηλαδή οι πολίτες της Τριφυλίας δεν έχουν καμία ευθύνη για όλο αυτό;; Δεν γνώριζαν ποιους ψήφιζαν;; Ψηφίζουμε μόνο τους κλώνους μας.Ειμαστε ίδιοι.Ο Μπακουρος εφόσον είναι άμισθος νομίζει πως έχει αμνηστία να κάνει όσο κακό θέλει στον τόπο.Γιατι κύριε Μπακουρο με την στήριξη που παρεχετε μόνο κακό κάνετε.

 8. Βλέπουμε έναν Μερκούρη να προσπαθει να εξηγήσει όσο πιο απλά μπορεί ότι υπάρχει μελέτη… Ο άλλος ο Χριστιανός δεν καταλαβαίνει με τίποτα… Που να καταλάβει… κι εκεί αρχίζουν οι προσβολές… Όταν δεν καταλαβαίνουμε τον άλλον, προσπαθούμε να τον μειώσουμε. Επίσης, βλέπουμε έναν ανεπαρκή πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου… Συνεχώς στα δημοτικά συμβουλια συμβαίνει το εξής.. Όταν μιλάει κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος, ο Δήμαρχος της καρδιάς μας (αναθεμα την ώρα που τον Ψήφισα), πετάγεται συνεχώς, φωνάζει, βρίζει, και προσβάλλει όλους χωρίς ο Πρόεδρος να παρεμβαίνει… Οταν ομως ένας Δημοτικός Σύμβουλος ζητάει τον λόγο ή θέλει να ανταπαντησει στα λόγια του, τότε η Προεδράρα διακόπτει την συνεδρίαση… βολικό όταν δεν υπάρχουν θέσεις και επιχειρήματα… Όχι Άνοδος δεν είστε, δεν ξέρετε να χωρίσετε δύο γαϊδούριων αχυρο… Κρίμα που σας πιστέψαμε και μας προδωσατε…

 9. Κρίμα μέσα στα τόσα προβλήματα τού τόπου…
  Ήλθε καί ο εφοπ λιστής.. πού είναι καλέ οι μελέτες
  Οι δικές σου?. άντε προχωρά τα έργα μόνο στο τέλος θα κάνεις απολογισμό το τίποτα… ευτυχώς θα έχεις κάνει ελέγχους..να πληρώσεις τούς αμισθους και ανεπάγκελτους, Στον τόπο τι θα προσφέρουν οι έλεγχοι .. έτσι νά τρώμε λεφτά και χρόνο… Αν ενδιαφέρεστε γιά την Τριφυλία ,η ηρεμήστε ,και δουλέψτε η παραιτηθήτε.
  Με φωνές και βρισιές μόνο στην Τρούμπα γίνεται….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.