Καλαμάτα

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: “Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για να αντιπαλέψουμε κάθε πολιτική που θα έχει στόχο τα εργατικά δικαιώματα.”

Δελτίο τύπου

“Το Ε.Κ.Κ. εκφράζει  την αντίθεση του και την έντονη διαμαρτυρία για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας το  οποίο, επιβάλλει την ακόμη μεγαλύτερη   ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις στο σημερινό  περιβάλλον και υπονομεύει το συλλογικό εργατικό δίκαιο, είναι μία ακόμη περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Το νομοσχέδιο αυτό, ένα από τα πολλά  που έχουν προωθηθεί και ψηφιστεί κατά την διάρκεια  των τελευταίων δέκα ετών, θα επιφέρει για μια ακόμη φορά , καίρια πλήγματα στην βαριά τραυματισμένη  αγορά εργασίας, θα αποδιοργανώσει πλήρως το όποιο προστατευτικό πλαίσιο είχε απομείνει υπέρ του αδύναμου μέρους της σχέσης εργασίας, δηλ. του εργαζόμενου και θα δυσχεράνει σε απόλυτο βαθμό την ουσιαστική λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Θα έχει τραγικά αποτελέσματα τόσο στο βίο των εργαζομένων όσο και γενικότερα στην αγορά εργασίας και  την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών   .

Την ώρα λοιπόν που οι εργαζόμενοι και ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία βιώνει τα τραγικά προβλήματα   της πανδημίας, οι  πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις δυσμενείς αλλαγές στο εργασιακό τοπίο, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και το  οκτάωρο, κάνουν τις προκλήσεις και τα προβλήματα ακόμη πιο μεγάλα.

Ως Ε.Κ.Κ. σε συνεργασία με την ΓΣΕΕ και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα  βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για να αντιπαλέψουμε κάθε πολιτική που θα έχει στόχο τα εργατικά  δικαιώματα.

Στην δύσκολη αυτή συγκυρία θα συντονίσουμε την δράση  μας και θα εκτιμήσουμε το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και συστράτευση στα σωματεία τους.

Η αξία της ανθρώπινης ζωής και η αξιοπρέπεια στην εργασία για εμάς είναι  πάνω απ΄όλα”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.