Εκλογές 2019

Η Αποστολοπούλου-Καλκαβούρα Βαρβάρα στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές

Η Αποστολοπούλου-Καλκαβούρα Βαρβάρα, που έλκει την καταγωγή της από τη Μεσσηνία, είναι υποψήφια για την Ευρωβουλή με το Κίνημα Αλλαγής. Είναι Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ και υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Μιλάει Αγγλικά, Σουηδικά και Γαλλικά, είναι παντρεμένη και έχει ένα γιό ενός έτους.

Πιστεύει ότι η συμμετοχή νέων ανθρώπων στην Πολιτική μπορεί να «αναζωογονήσει» το πολιτικό σύστημα και να συμβάλλει στον εμπλουτισμό του πολιτικού βίου με νέες ιδέες καθώς και ότι οι νέοι πολίτες θα μπορούν να βρουν ανθρώπους που θα κατανοούν τις ανάγκες τους.

Πιστεύει επίσης ότι οι εξειδικευμένες γνώσεις της στα θέματα της κλιματικής αλλαγής, της διαχείρισης αποβλήτων αλλά και της βιώσιμης ανάπτυξης – που είναι θέματα τα οποία απασχολούν σε μεγάλο βαθμό τις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο – μπορούν να τη βοηθήσουν να συνδράμει ενεργά τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε Εθνικό επίπεδο.

Παρόλο που αναγκάστηκε να φύγει από την πατρίδα της, λόγω της οικονομικής κρίσης, αισθάνεται τυχερή που ζει στη Σουηδία, διότι είναι μια χώρα με ανθρωποκεντρικές πολιτικές, σέβεται τη μητέρα, τον πατέρα, τον άνεργο, τον εργαζόμενο, το μετανάστη, το περιβάλλον και τη διαφορετικότητα. Είναι ένα κράτος που σέβεται τους πολίτες και αυτοί το εμπιστεύονται.

Όραμά της είναι να υιοθετήσει η χώρα μας υγιή παραδείγματα άλλων χωρών ώστε να μπορέσει να λύσει καυτά προβλήματα που μας απασχολούν, όπως, η ορθολογική διαχείριση των φυσικών μας πόρων, η προστασία του περιβάλλοντος και η διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων. Πιστεύει ότι οι θέσεις εργασίας που μπορούν να προκύψουν από την ανάπτυξη αυτών των δραστηριοτήτων, είναι πολλές και θα μπορέσουν να συμβάλλουν στη μείωση της ανεργίας αλλά και στην υποστήριξη καινοτόμων δράσεων μέσα από τη συνεργασία των Οργανισμών Τοπικής και Περιφερειακής αυτοδιοίκησης με ερευνητικά κέντρα και Πανεπιστήμια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button