Κόσμος

Η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία με τον θλιμμένο μαθητή-βιολιστή

Στην συγκλονιστική αυτή φωτογραφία απεικονίζεται ο 12χρόνος Ντιέγκο Φραζάου Τορκάτου να φορά τη μπλούζα της μουσικής ομάδας Affro-Reggae και να παίζει βιολί μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές της ομάδας του. Μπορεί να έχουν περάσει χρόνια αλλά αναπαράγεται και διαμοιράζεται συνεχώς από τους χρήστες των social media.

Ο λόγος είναι ότι τα παιδιά βρίσκονται εκεί για να πουν το τελευταίο αντίο στον Εβάντρο Ζάου ντα Σίλβα, τον δάσκαλο μουσικής που βοήθησε πολλά παιδιά να ξεφύγουν από την φτώχεια και τα ναρκωτικά, βρίσκοντας καταφύγιο στην μουσική. Ο ήρωας και δάσκαλος του, Εβάντρο, έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας και δολοφονήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Το χρονικό της δολοφονίας του ήρωα τους

Στις 12 Οκτωβρίου του 2009, ο δάσκαλος μουσικής Εβάντρο Ζάου ντα Σίλβα πέφτει νεκρός έξω από ένα κλαμπ στο Ρίο. Ο άνθρωπος που έδωσε ελπίδα σε πολλά μικρά παιδιά, πέθανε από αιμορραγία και αμέλεια των αστυνομικών. Πλάνα από κάμερες ασφαλείας έδειξαν ότι δέχτηκε επίθεση από δύο άτομα, που πρώτα του έκλεψαν το σακάκι και ύστερα τον πυροβόλησαν.

Τη στιγμή της επίθεσης περνούσε ένα περιπολικό το οποίο κυνήγησε τους δράστες χωρίς να ενημερώσει όμως το νοσοκομείο για τον τραυματία. Μια δεύτερη ομάδα περιπολίας ήταν αυτή που ανέφερε το περιστατικό και ο Εβάντρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μιάμιση ώρα αργότερα, όπου εξακριβώθηκε κι ο θάνατος του.

Εξαιτίας της αναγνωρισμένης κοινωνικής θέσης του γνωστού μουσικού, η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις και τα μέσα ενημέρωσης ανέδειξαν την υπόθεση. Η αστυνομία έπιασε τελικά τους δράστες και έθεσε σε διαθεσιμότητα τους δύο αστυνομικούς που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος και δεν ενημέρωσαν το κέντρο άμεσης βοηθείας.

Η οργάνωση Αφρορέγκε δίνει πίσω τη χαμένη ζωή στα φτωχά παιδιά μέσω της μουσικής. Η μουσική, διέξοδος στην φτώχεια

Η Αφρορέγκε είναι μία από τις μεγαλύτερες ΜΚΟ του Ρίο. Ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό να προβάλλει την αφροαμερικανή κουλτούρα και προτρέπει τα παιδιά να ασχοληθούν με το χορό, τη μουσική, το ποδόσφαιρο έτσι ώστε να αρθεί ο κοινωνικός αποκλεισμός τους. Η μουσική και  οι άλλες δραστηριότητες δεν αφήνουν τα παιδιά να ενσωματωθούν στον κόσμο της κοινωνικής παθογένειας των φτωχογειτονιών της Λατινικής Αμερικής. Η κοινωνική ανισότητα, η φτώχεια, τα ναρκωτικά και η πορνεία μαζί με την εγκληματικότητα είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα στις μη προνομιούχες περιοχές της Λατινικής Αμερικής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button