ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Η Κυπαρισσία γιόρτασε την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα [εικόνες]

Με επίκεντρο τον ιστορικό ναό της Αγίας Τριάδος στην Άνω Πόλη γιόρτασε η Κυπαρισσία τη μεγάλη θρησκευτική εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, στη σκιά της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν.

Το απόγευμα της Κυριακής τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία από το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, ενώ το πρωί της Δευτέρας ο μητροπολίτης χοροστάτησε στην πανηγυρική θεία λειτουργία, παρουσία βουλευτών Μεσσηνίας της ΝΔ, του δημάρχου Τριφυλίας, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

Με δηλώσεις του ευχήθηκαν για την ημέρα προς το λαό, ο Δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος και η Αντιπεριφερειάρχης αρμόδια για θέματα Τουρισμού, Άννα Καλογεροπούλου.

Ειδικότερα, ο κ. Λεβεντάκης σημείωσε, «Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο. Το Άγιο Πνεύμα να είναι οδηγός και να μας έχει όλους καλά προς την δημιουργία και ό,τι καλύτερο για τον τόπο, για όλη την Ελλάδα και για όλο τον κόσμο».

Από την πλευρά του ο κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε: «Χρόνια πολλά στην όμορφη Κυπαρισσία μας και την όμορφη Τριφυλία! Αυτή την πόλη και την Τριφυλία που έχουμε υποχρέωση όλοι να στηρίξουμε! Κάνουμε τις προσπάθειές μας, ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι το μεγάλο έργο που έχει ανάγκη η Τριφυλία και γενικότερα η Δυτική Ελλάδα, το Τσακώνα – Καλό Νερό, σύντομα θα ακούσουμε καλά νέα! Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους. Το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει τους πάντες για το καλό. Για αγάπη στον κόσμο, για καλά έργα απ’ όλους μας! Χρόνια πολλά!». Ο κ. Λαμπρόπουλος, ερωτηθείς για τα καλά νέα που ανέφερε ότι σύντομα θα ακούσουμε για το δρόμο Τσακώνα – Καλό Νερό είπε ότι, «Περιμένουμε, μόλις θα τελειώσει το θέμα Πάτρα – Πύργος, αμέσως μετά θα συζητηθεί εδώ (σ.σ. Τσακώνα – Καλό Νερό). Η πολιτική βούληση υπάρχει, ο τρόπος χρηματοδότησης αναζητείται και πιστεύουμε ότι θα έχουμε καλό αποτέλεσμα».

Ο Περικλής Μαντάς σημείωσε τα εξής: «Πιστοί στο ραντεβού μας κάθε χρόνο γιορτάζουμε σήμερα του Αγίου Πνεύματος την όμορφη Κυπαρισσία, την Πάνω Πόλη! Μια περιοχή εξαιρετικά δυναμική, και αυτό φαίνεται ήδη αυτές τις μέρες, η οποία έχει πλημμυρίσει από επισκέπτες στο ξεκίνημα του καλοκαιριού. Εύχομαι το Άγιο Πνεύμα να χαρίζει φως, δύναμη, υγεία σε όλους μας για να μπορέσουμε γρήγορα να ξανασταθούμε στα πόδια μας!».

O Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος είπε: «Της Αγίας Τριάδος σήμερα, γιορτάζει η Κυπαρισσία, γιορτάζει η Ορθοδοξία. Είμαστε εδώ να τιμήσουμε και την πόλη και την Τριφυλία και ευχόμαστε το Άγιο Πνεύμα όχι μόνο να φωτίζει αλλά και να σκεπάζει την περιοχή μας. Χρόνια πολλά σε όλους!»

Τέλος, η κα. Καλογεροπούλου είπε: «Είναι μεγάλη μέρα σήμερα για την όμορφη Κυπαρισσία! Ευχόμαστε το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει τις καρδιές των ανθρώπων και τις ψυχές τους και να μας δείχνει το δρόμο για την πρόοδο και την προκοπή! Χρόνια πολλά σε όλους!

Ευλαβικοί προσκυνητές, μεταξύ άλλων που διακρίναμε, ήταν ο πρώην Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο επικ. Καθηγητής Παθολογίας του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Φρούσος και Αντώνης Βλάχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Μερκούρης, Γιάννης Κατσούλας και Χαράλαμπος Καναλουπίτης, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας, περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button