Κόσμος

Η 18χρονη Αφγανή που υπέστη ακρωτηριασμό από τον σύζυγό της

Αύγουστος του 2010 και το περιοδικό Time κυκλοφορεί με εξώφυλλο την Αφγανή Αΐσα και ο κόσμος παγώνει. Χάρη στο δημοσιεύμα η κοινή γνώμη μαθαίνει τη φρίκη που ζούνε καθημερινά χιλιάδες γυναίκες στο Αφγανιστάν.

Η Αΐσα παντρεύτηκε στην ηλικία των 12 ετών γιατί ο πατέρας της χρώστουσε στο μετέπειτα σύζυγό της ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Την ίδια μοίρα είχε και η αδελφή της.

Μετά το γάμο τόσο ο σύζυγος όσο και οι συγγενείς του της φέρονταν σαν σκλάβα, με την ίδια να κοιμάται στο στάβλο και να πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τους άνδρες του σπιτιού.

Όταν ο άνδρας της έφυγε για να πολεμήσει με τους Ταλιμπάν στο Πακιστάν, η ίδια βρήκε την ευκαιρία να το σκάσει και να βρει καταφύγιο στο σπίτι των γονιών της.

Όμως όταν επέστρεψε, ο πατέρας της την παρέδωσε και τότε βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη. Ο σύζυγος της μαζί με τον αδελφό του της έκοψαν την μύτη και τα αυτιά. Μάλιστα την άφησαν να πεθάνει σε μια απομακρυσμένη περιοχή.

Όμως κατάφερε και περπάτησε για χιλιόμετρα ώσπου την βρήκαν συμπρατιώτες της που δεν ανήκαν στους Ταλιμπάν και την περίθαλψαν. Μάλιστα την βοήθησαν να βγει εκτός χώρας και να βρει καταφύγιο στις ΗΠΑ.

Με τεράστια αποθέματα ψυχής μίλησε σε όλα τα ΜΜΕ των ΗΠΑ για να μάθει ο κόσμος τον εφιάλτη που βιώνουν οι γυναίκες στη χώρα της. Μάλιστα η κοινή γνώμη άλλαξε στάση και ήταν υπέρ να σταλούν στρατεύματα στο Αφγανιστάν.

Μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα ο σύζυγός της συνελήφθη στο Αφγανιστάν και φυλακίστηκε μόλις για ένα χρόνο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button