Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Κάτι που διαγιγνώσκεται καλά μπορεί να θεραπευτεί καλά

K21-450x270


Της Μαρίας Βεργινάδη*

Ερωτηματικά δημιουργεί η δήλωση του κ. Νίκα για δήθεν κυβερνητική παρέμβαση στην επιλογή των υποψηφίων ελληνικών πόλεων που διεκδίκησαν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.
Ως γνωστόν οι…

VERGINADH-MARIA-19-05-17.jpg…τρεις πόλεις, Ελευσίνα, Καλαμάτα, και Ρόδος, που προκρίθηκαν στην τελική φάση της διαδικασίας διεκδίκησης, παρουσίασαν τους φακέλους υποψηφιότητάς τους ενώπιον της δωδεκαμελούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων που αποτελούνταν από 10 μέλη ορισμένα από τα Θεσμικά Όργανα της Ε.Ε. και μόνο  δύο  Έλληνες εμπειρογνώμονες.

Πως ακριβώς θεωρεί ο κ. Νίκας ότι έγινε η παρέμβαση υπέρ της υποψηφιότητας της Ελευσίνας; Με τον ορισμό ως μέλους του Δ.Σ. της «Ελευσίνα 2021 Α.Ε.» ενός από τα δύο μέλη της ευρωπαϊκής επιτροπής επιλογής, που είχαν ορισθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση;Οι  άλλοι έντεκα  της επιτροπής εκ των οποίων οι δέκα  ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι από την ελληνική Κυβέρνηση;

Και εν πάση περιπτώσει σύμφωνα με το σενάριο συνομωσίας  γιατί η κυβέρνηση να βάλει έναν από την «Ελευσίνα 2021 Α.Ε.» μήπως  δεν είχαν  να βάλουν κάποιον στην επιτροπή από αλλού;

 Όπως λέει και η λατινική παροιμία «Καλή διάγνωση, καλή θεραπεία». Η επίρριψη ευθυνών για το τι πήγε στραβά, και η “ανακάλυψη” συνωμοσιών και παρασκηνίου με πολιτικό χρώμα είναι ο εύκολος δρόμος. Ο άλλος απαιτεί ανασύνταξη δυνάμεων δημιουργική σκέψη, εμπιστοσύνη στις πολιτιστικές δυνάμεις του τόπου μας και νέα στόχευση.

Η μη επιλογή της πόλης μας ως πολιτιστική πρωτεύουσα δεν την κάνει δεύτερη πόλη μετά την Ελευσίνα! Η Ελευσίνα, είναι μία πόλη με «βαρύ» όνομα από το ιστορικό παρελθόν της όπου θεωρήθηκε σήμερα σοβαρά υποβαθμισμένη σε πολλούς τομείς της και επιλέχθηκε ακριβώς γι’ αυτό. Να κάνει μια εντυπωσιακή υπέρβαση της κατάστασής της ώστε να αποτελέσει παράδειγμα έμπνευσης και για άλλες πόλεις και προφανώς προς δόξα του θεσμού. Η Καλαμάτα είχε ήδη μια πολιτιστική διαδρομή και η κατάταξη της  στο Παρατηρητήριο των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Πόλεων αυτό επιβεβαιώνει. Επομένως έπρεπε στη συγκυρία αυτή να συνεργαστούμε περισσότερο, να παρουσιάσουμε δυνατότερο και ποιοτικότερο  φάκελο.

Εμείς μένουμε στις δηλώσεις που ο ίδιος ο δήμαρχος είχε κάνει τον περυσινό Αύγουστο και για τον επόμενο …. Αύγουστο σε αυτό το θέμα:

 «… Κάνουμε τον αγώνα μας, με τη Ρόδο και την Ελευσίνα. Εμείς τον κάνουμε απολύτως έντιμα και νομίζω ότι και οι άλλοι το ίδιο κάνουν. Προσδοκούμε από την ηγεσία και αυτή να έχει απολύτως έντιμη και καθαρή συμπεριφορά, κάτι που το κάνει. Οποιεσδήποτε αναφορές για σημαδεμένη τράπουλα και για σικέ παιχνίδι δεν έχουν κανένα έδαφος για να λέγονται. Και αν ειπώθηκε και κάτι, νομίζω ότι ειπώθηκε εν τη ρύμη του λόγου. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην διαγωνιστική επιτροπή. Απόλυτη εμπιστοσύνη…».

*Αναπληρώτρια Συντονίστρια ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

Δημοτική Σύμβουλος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button