Τοπικά Νέα

Καμία οριστική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με τη λειτουργία του 9ου Συντάγματος Πεζικού

Η απάντηση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, στον βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλο, σχετικά με τη λειτουργία του 9ου Συντάγματος Πεζικού ως Κ.Ε.Ν.

ΚΟΙΝ.: Βουλευτή κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλο ΥΠΕΘΑ / Γραφείο ΥΕΘΑ ΥΠΕΘΑ / Γραφείο ΥΦΕΘΑ ΥΠΕΘΑ / Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΘΑ / ΓΝΠ / ΤΚΕ.

ΘΕΜΑ: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος ΣΧΕΤ.: Ερώτηση 891/25-09-2019 της Βουλής των Ελλήνων.

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος σχετικά με τη λειτουργία του 9ου Συντάγματος Πεζικού ως Κ.Ε.Ν. σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:
Η αναδιοργάνωση του Στρατού Ξηράς εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια βελτίωσης της υφιστάμενης οργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και αποσκοπεί στην αντιμετώπιση χρονιζόντων προβλημάτων, τα οποία επέτεινε η δυσχερής οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών, διασφαλίζοντας εξοικονόμηση πόρων και πλήρη αξιοποίηση ανθρωπίνου δυναμικού, μέσων και υποδομών.

Στο προαναφερθέν πλαίσιο, το Γενικό Επιτελείο Στρατού επανεξετάζει συνολικά και σε ρεαλιστική βάση τη λειτουργία των υφιστάμενων δομών, Μονάδων και Υπηρεσιών του ΣΞ, λαμβάνοντας πρωτίστως υπόψη τις προβλέψεις των σχετικών θεσμικών κειμένων, όπως η Πολιτική Εθνικής Άμυνας και η Εθνική Στρατιωτική Στρατηγική, σχετικά με τις σύγχρονες και μελλοντικές προκλήσεις ασφάλειας.

Ως πρώτη προτεραιότητα έχει τεθεί η αύξηση της στελέχωσης των Μονάδων μας, η επιτάχυνση της διαδικασίας λήψης απόφασης, η επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και η βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων μας.

Κατόπιν των παραπάνω, ο χειρισμός του εν λόγω θέματος, μεταξύ των οποίων και η λειτουργία του 9 ΣΠ, εξετάζεται στο πλαίσιο προσπάθειας για τη βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας του ΣΞ και των Ενόπλων Δυνάμεων, εν γένει, η οποία μελετάται την παρούσα περίοδο, χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.