ΠολιτικήΤοπικά Νέα

Μίλτος Χρυσομάλλης: Ούτε ο κ. Πολάκης, ο επί 4,5 χρόνια αναπλ. Υπουργός Υγείας δεν ήρθε να υπερασπιστεί τα έωλα επιχειρήματά σας

«Για εμάς, που πιστεύουμε στις αξίες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, προτεραιότητά μας είναι ο πολίτης και η ισόνομη και καθολική πρόσβασή του σε ποιοτικές δωρεάν υπηρεσίες υγείας, από οπουδήποτε και αν παρέχονται αυτές, δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Αυτό εξασφαλίζει το σημερινό νομοσχέδιο. Γιατί ο πολίτης δεν ενδιαφέρεται ούτε για τις ιδεοληψίες σας ούτε για τις εμμονές σας. Ενδιαφέρεται να έχει την πρόσβαση που χρειάζεται επιθυμεί στο δημόσιο αγαθό της υγείας, οπουδήποτε στη χώρα», τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον προσωπικό ιατρό.
Όπως σημείωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης ο βασικός πυλώνας του νομοσχεδίου, ο προσωπικός ιατρός, δεν αποτελεί πρωτοτυπία αλλά διόρθωση των λαθών και των εμμονών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που οδήγησαν το θεσμό σε αποτυχία. Συνεργαζόμαστε με τους ιατρικούς συλλόγους και τους ιδιώτες ιατρούς για να μπορεί ο πολίτης να επιλέξει ελεύθερα τον προσωπικό του ιατρό, γενικό ή ειδικό, που θα τον παρακολουθεί και τον κατευθύνει υπεύθυνα.
Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας δίνεται η δυνατότητα να συμβάλλονται οι μονάδες υγείας με ιδιώτες γιατρούς και ιδιώτες παρόχους για την κάλυψη ιατρικών ειδικοτήτων που λείπουν ή εξετάσεων που δεν μπορούν να γίνουν. Θεσμοθετείται η κατ’ οίκον νοσηλεία και η οδοντιατρική περίθαλψη, μια ηθική και κοινωνική μας υποχρέωση, αλλά και ο θεσμός των απογευματινών χειρουργείων, ενώ δημιουργείται μητρώο εγκαυματιών και μια αξιοπρεπής διαδικασία μεταφοράς των ψυχικά ασθενών συμπολιτών μας κατά την ακούσια νοσηλεία, που έλειπε μέχρι σήμερα. Παράλληλα, ο ΕΟΠΥΥ θα ελέγχει σε πραγματικό χρόνο τις δαπάνες των παρόχων, τους θέτει ποιοτικά κριτήρια και θα ελέγχει τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους ακόμα και με ιδιώτες ελεγκτές, με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων και την προσφορά περισσότερων παροχών στους ασφαλισμένους.
«Καταλαβαίνω την απέχθεια σας για οτιδήποτε ιδιωτικό, πόσο μάλλον για τις συνέργειες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Για εσάς, ο ιδιωτικός τομέας είναι άλλοτε μια άγρια τίγρη που πρέπει να σκοτώσετε και άλλοτε μια αγελάδα που θα πρέπει να την αρμέξετε και να την ξεζουμίσετε. Δεν είναι τυχαίο που επί της διακυβέρνησής σας τσακίσατε τους ελεύθερους επαγγελματίες. Για εμάς ο ιδιωτικός τομέας είναι σαν το δυνατό άλογο που τραβάει τη βαριά άμαξα της οικονομίας, για να σας θυμίσω τον Τσώρτσιλ, και βασιζόμαστε στη συνεργασία μαζί του, για να προσφέρουμε περισσότερα στους συμπολίτες μας. Εκτός βέβαια αν προτιμάτε να πούμε στους Έλληνες της επαρχίας, που δεν βρίσκουν τους γιατρούς που χρειάζονται απλά να κάνουν υπομονή!».
«Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις και ιδεολογίες. Για σας πρώτιστα υπάρχει το άγιο δημόσιο, αλλά ούτε αυτό το υπηρετείτε σωστά. Είδαμε σήμερα τους γνωστούς-αγνώστους να προσπαθούν να μη γίνει μια βιβλιοθήκη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, να μείνει ο χώρος ορμητήριο μπαχαλάκηδων και αποθήκη μολότοφ και εσείς έρχεστε σε αυτό το Βήμα να τους υπερασπιστείτε, καλύπτοντάς τους πολιτικά. Ούτε το δημόσιο δεν θέλετε αναβαθμισμένο! Και κάθε φορά που σας ακούω να λέτε ότι προσπαθείτε τάχα να σώσετε τη χώρα από τον νεοφιλελευθερισμό της Κυβέρνησης της ΝΔ μου έρχεται πάντα στο μυαλό ο ορισμός του Φίλιπ Μάγκνες πως ο νεοφιλελευθερισμός είναι ένας επίτηδες αόριστος όρος για να περιγράψει οποιαδήποτε πολιτικά “πιστεύω” τυγχάνει να μην αρέσουν σε αυτόν που τον χρησιμοποιεί!», κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button