Τοπικά Νέα

Νέες καθυστερήσεις στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο;

Στο ΠεΣυ οι απαλλοτριώσεις για τις εγκαταστάσεις

Στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη αναμένεται μία από τις τελευταίες αποφάσεις πριν την υπογραφή της σύμβασης Π. Πελοποννήσου και της αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου μέσω ΣΔΙΤ.

Ειδικότερα, το Περιφερειακό Συμβούλιο θα αποφασίσει για την αναγκαστική ή μη απαλλοτρίωση των εκτάσεων που απαιτούνται για τις εγκαταστάσεις της Τέρνα και η τελευταία δε θα καταφέρει να εξασφαλίσει την κυριότητά τους. Σύμφωνα με ενημέρωση της εταιρείας πρόβλημα υπάρχει σε δύο περιοχές, στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας και στη Σκάλα Λακωνίας.

Καθησυχαστική για το ζήτημα είναι η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Νικολάκου, η οποία μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας σημείωσε πως το χρονοδιάγραμμα του έργου δε θα επηρεαστεί από το ιδιοκτησιακό ζήτημα που έχει προκύψει μεταξύ της ΤΕΡΝΑ και των φερόμενων ιδιοκτητών των συγκεκριμένων εκτάσεων.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» Νίκος Πατσαρίνος δήλωσε πως η περιφερειακή αρχή από την αρχή του χρόνου εξαγγέλλει από μήνα σε μήνα την υπογραφή της σύμβασης και τώρα εμφάνισε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, όπως αυτό της ιδιοκτησίας. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η στάση της περιφερειακή είναι ελλιπέστατη για το ζήτημα και υπεύθυνη για την μέχρι τώρα καθυστέρηση αλλά και όποια μελλοντική προκύψει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.