ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Μέχρι τον Αύγουστο ο εκσυγχρονισμός της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού

 

nos kyp


Σε ριζική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας αναμένεται να προχωρήσει σύντομα η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο υπογράφηκαν τα συμβόλαια για την εκποίηση του κληροδοτήματος της Μαρίνας Αριδά από τους εκτελεστές της διαθήκης Παναγιώτη Αγγελινά και Λουκά Μαραγκό, τον αγοραστή του ακινήτου Ευστάθιο Ηλιόπουλο και το διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργου Μπέζου. Ενώ το ποσό των 310.000 ευρώ είχε κατατεθεί σε λογαριασμό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας για την ριζική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, σύμφωνα με την βούληση της διαθέτιδος.

Τις προηγούμενες ημέρες ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γ. Μπέζος ανέφερε πως μέχρι τις αρχές Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η ριζική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας λειτουργεί από το 2001. Στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου της Νοσηλευτικής Μονάδας και είναι εξοπλισμένη με 14 μηχανήματα αιμοκάθαρσης και δύο αυτόνομες νεφρολογικές κλίνες στην Παθολογική κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας για την νοσηλεία και την παρακολούθηση των νεφρολογικών περιστατικών.

Λειτουργεί τακτικό Νεφρολογικό Εξωτερικό Ιατρείο.
Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Νοσηλευτικής Μονάδας εφαρμόζειαπό τον Νοέμβριο του 2002 Σύστημα Ποιότητας βάσει του προτύπου ISO 9001:2000. Από τον Ιανουάριο του 2003 έχει πιστοποιηθεί για την επιτυχημένη ανάπτυξη και εφαρμογή Συστήματος Ποιότητας που ικανοποιεί τις απαιτήσεις του διεθνούς προτύπου ΕΝ ISO 9001:2000.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.