ΠολιτικήΤοπικά Νέα

Ξεκίνησε χθες η δίκη Π. Μαντά κατά Π. Τατούλη για το “μαύρο χρήμα”

Ξεκίνησε χθες στην Τρίπολη η δίκη για την εκδίκαση της υπόθεσης στην μηνυτήρια αναφορά που είχε κάνει ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, και πρώην Αντιπεριφερειάρχης, στον πρώην Περιφερειάρχη, και νυν Περιφερειακό Σύμβουλο, Πέτρο Τατούλη για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή ο τελευταίος είχε πει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι ο κ. Μαντάς του είχε ζητήσει να δώσει “μαύρο χρήμα” σε μέσο ενημέρωσης.

Η πλευρά υπεράσπισης του κ. Τατούλη κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης της Προέδρου του Δικαστηρίου με την αναφορά ότι είναι κόρη πρώην Περιφερειακού Συμβούλου. Κατά την διάρκεια της δίκης και κατόπιν του αιτήματος αυτού χρειάστηκε να έρθει άλλη πρόεδρος για να αποφασίσει για το συγκεκριμένο αίτημα του κ. Τατούλη, ο εισαγγελέας βέβαια σημείωσε πως δεν συντρέχει τέτοιο θέμα. Αυτή η διαδικασία καθυστέρησε τη δίκη για περίπου 3 ώρες. Εν τέλει, η δίκη συνεχίστηκε με τα άτομα που προϋπήρχαν.

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς στην κατάθεση του απάντησε λεπτομερώς στις ερωτήσεις για το ιστορικό της υπόθεσης. Μάλιστα, ο κ. Μαντάς, τόνισε πως η ανεξαρτητοποίηση του έγινε μετά την υπόθεση του “κοριού”, ήταν αυτή που διέλυσε και τις σχέσεις του γιατί δεν είχε ενημερωθεί και η κ. Αλειφέρη, η οποία προσέφυγε στην Αστυνομία. Μάλιστα, τόνισε πως δεν είχε βρεθεί ποτέ με τον κ. Τατούλη στο γραφείο του για αυτό το θέμα.

Η δίκη διακόπηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι λόγω παρέλευσης ωραρίου και θα συνεχιστεί την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι το Σεπτέμβριο του 2018 ο κ. Τατούλης μετά την παραίτηση του κ. Μαντά από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη, είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου: «Στενοχωριέμαι και λυπάμαι πάρα πολύ για το κατάντημα ενός πρώην αντιπεριφερειάρχη μου και σήμερα ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου, που ερχόταν στο γραφείο μου για να μου πει ότι ο τάδε ιδιοκτήτης μέσου μαζικής ενημέρωσης ήθελε επιπλέον χρήμα και όταν τον ρώταγα τι χρήμα μου έλεγε “ξέρεις, πρέπει να μάθεις εκείνο το μαύρο”».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button