Πολιτική

Ο Γ.Γ. της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης για τη Γιορτή της Μητέρας

Ένα λουλούδι, ένα φιλί, ένα τρυφερό χάδι, είναι τα πάντα για μια μητέρα.

Την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τιμούμε σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, το πιο γλυκό πρόσωπο της ζωής μας, τη Μάνα.

Φιλιά, δώρα και λουλούδια είναι τα μέσα που εκφράζουν την ευγνωμοσύνη μας, για το ιερότερο και γλυκύτερο πρόσωπο της ζωής μας.

Όμως δυστυχώς σε πολλές χώρες εκατομμύρια γυναίκες δεν θα νοιώσουν τη χαρά της μητρότητας, γιατί κινδυνεύουν να πεθάνουν από πολέμους, μολύνσεις, τραυματισμούς, ανεπιθύμητες κυήσεις και άλλες αρρώστιες που τις οδηγούν σε αποβολή.

Στην πατρίδα μας η ημέρα αυτή θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας για όλους τους πολίτες αλλά και για την ίδια τη χώρα λόγω της υπογεννητικότητας και του δημογραφικού προβλήματος.

Η γιορτή της Μητέρας γιορτάζεται και φέτος μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας για την ίδια, για τα παιδιά της, για την οικογένεια της. Η ανεργία, η ακρίβεια,τα ναρκωτικά, η καθημερινή ανασφάλεια, η αβεβαιότητα του αύριο, αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για τα νέα ζευγάρια να κάνουν παιδιά.

Η κοινωνία μας θα πρέπει να δείξει ευαισθησία στο ρόλο της μητέρας και ιδιαίτερα στις πολύτεκνες μητέρες, με έργα και πράξεις.

Η γυναίκα, η μητέρα, με πολύ μεγάλες προσπάθειες διεκδικεί μια θέση στην αξιοπρέπεια και στον αυτοσεβασμό.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση , κι εγώ προσωπικά, στεκόμαστε πλάι στην Ελληνίδα μάνα και είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες των δίκαιων διεκδικήσεων της.

Χρόνια πολλά στις μητέρες όλου του κόσμου!

Δημητρης Καφαντάρης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button