ΕκπαίδευσηΤοπικά ΝέαΦιλιατρά

Ο Δήμος Τριφυλίας θα βραβεύσει μαθητές του Γενικού Λυκείου Φιλιατρών

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ. και Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Λεβεντάκης θα επιβραβεύσει τους μαθητές σε ειδική τελετή, με την προσφορά δώρου ενός tablet στον καθένα.

Ο Δήμος Τριφυλίας επιθυμεί να επιβραβεύσει τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Φιλιατρών που έγιναν δεκτοί και διακρίθηκαν στο πρόγραμμα μαθητικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας Junior Squeezy, το οποίο συν-διοργανώνεται από το Orange Grove, την Πρεσβεία της Ολλανδίας και το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.
Το Junior Squeezy προσφέρει σε μαθητές, που συμμετέχουν είτε μεμονωμένα είτε ως ομάδα, τη δυνατότητα να κατανοήσουν το προφίλ και τις δράσεις ενός επιχειρηματία, αλλά και να ανακαλύψουν τις δεξιότητες που απαιτούνται ώστε να ακολουθήσουν και οι ίδιοι μελλοντικά μία επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία. Το πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε από τον Μάρτιο έως το Μάιο 2020, με στόχο να εκπαιδεύσει, να συμβουλεύσει και να προετοιμάσει τους συμμετέχοντες, ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της σύγχρονης, παγκόσμιας οικονομίας, μέσω της καλλιέργειας της κουλτούρας της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Μέσα από εβδομαδιαία workshops και τη συμβουλευτική καθοδήγηση μεντόρων του δικτύου επιχειρηματιών και ειδικών του Orange Grove, από το χώρο της startup και corporate κοινότητας στην Ελλάδα και διεθνώς, το Junior Squeezy εστιάζει στο να βοηθήσει μαθητές να αναπτύξουν επιχειρηματικές δεξιότητες καθώς και soft skills, από τη σύνταξη επιχειρηματικού πλάνου και το μάρκετινγκ έως την επικοινωνία, τη συνεργασία, την κριτική σκέψη και την επίλυση προβλημάτων, προκειμένου να εξελίξουν μία καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα. Το πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε από τον Μάρτιο έως το Μάιο 2020, με στόχο να εκπαιδεύσει, να συμβουλεύσει και να προετοιμάσει τους συμμετέχοντες, ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της σύγχρονης, παγκόσμιας οικονομίας, μέσω της καλλιέργειας της κουλτούρας της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Οι 4 μαθητές διαγωνίστηκαν με άλλες δέκα εξίσου δυνατές νεανικές start up και μέσα από μια πολύ αυστηρή διαδικασία επιλέχθηκαν μέσα στις πέντε καλύτερες ιδέες. Είναι οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Φιλιατρών Φαίδρα Σωτηροπούλου, Κριστιάν Αχμετάι, Παναγιώτης Μπαμπανιώτης και Φώτης Μαγγανάς, με μέντορα την κ. Χριστίνα Στριμπάκου, Co-Founder & CEO, LIÁ Cultivators.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button