Κόσμος

Ο Πάπας Φραγκίσκος απαντά στους επικριτές του: Γιατί δεν πηγαίνει στο Κίεβο – Τι λέει για τον Πούτιν

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι δεν θα επισκεφθεί την Ουκρανία, όπως φέρεται να σκεφτόταν νωρίτερα μέσα στο μήνα.

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος είπε σε σχετική συνέντευξη στην εφημερίδα «La Nación» της Αργεντινής: «Τι καλό θα έκανε στον Πάπα να πάει στο Κίεβο αν ο πόλεμος συνεχιζόταν την επόμενη ημέρα;».

Ο ποντίφικας, παρ’ όλα αυτά, τόνισε ότι είναι «πρόθυμος να κάνει τα πάντα για να σταματήσει ο πόλεμος», αλλά μια παπική επίσκεψη θα μπορούσε να παρεμποδίσει «υψηλότερους στόχους», όπως είναι οι προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου.

Εν συνεχεία, ο ίδιος πρόσθεσε: «Κάθε πόλεμος είναι αναχρονιστικός σε αυτόν τον κόσμο και σε αυτό το επίπεδο πολιτισμού».
Η επίσκεψη στη ρωσική πρεσβεία και ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Πάντως, στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (22/04), ο Πάπας Φραγκίσκος διηγήθηκε την απροσδόκητη επίσκεψή του στη ρωσική πρεσβεία στην Πόλη του Βατικανού, κατά τα τέλη Φεβρουαρίου, και τη χαρακτήρισε ως «μια απόφαση που πήρα σε μια άγρυπνη νύχτα σκεπτόμενος την Ουκρανία».

Ο Πάπας Φραγκίσκος επεσήμανε: «Πήγα μόνος μου. Δεν ήθελα να με συνοδεύσει κανείς. Ήταν μια προσωπική μου ευθύνη».

Ερωτηθείς, πάντως, γιατί δεν κατονομάζει ποτέ τη Ρωσία ή τον Πρόεδρό της, Βλαντίμιρ Πούτιν, στις δηλώσεις του κατά του πολέμου, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας απάντησε: «Ένας Πάπας δεν κατονομάζει ποτέ έναν αρχηγό κράτους, πόσω μάλλον μια χώρα, η οποία είναι ανώτερη από τον αρχηγό του κράτους της».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button