Τοπικά Νέα

Ο Παναγιώτης Κατσίβελας νέος πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α)

Ορκίστηκε χθες από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α), το οποίο έχει τριετή θητεία, όρισε με απόφασή του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Κατσίβελας, πρώην Δήμαρχος Τριφυλίας και Ιατρός-Παθολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ- ΚΥ Γαργαλιάνων.

Μιλώντας στο gargalianoionline ο κ. Κατσίβελας ανέφερε: «Στις πολύ δύσκολες στιγμές για την κοινωνία μας και την Πατρίδα μας αναλαμβάνω την ευθύνη της λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. Ενός κέντρου, που οφείλει και πρέπει να εξελίσσεται και να επεκτείνεται. Να είναι πρωτοπόρο στην τεχνολογία και στο τρόπο διαχείρισης  του αίματος και των παραγώγων του , ενώ ταυτόχρονα να εξασφαλίζει την επάρκεια του. Ειδικότερα, τώρα που ο covid-19  μπήκε στη ζωή μας  είναι πρόκληση η δημιουργία ενός Κέντρου ελέγχου  του ιού τώρα αλλά και εις το μέλλον  με άλλες  ενδεχόμενες απειλές. Ξέρω ότι σε αυτές τις στιγμές, δεν πρέπει να υστερήσει κανείς. Στην εθνική αναγκαιότητα, ας γίνουμε όλοι συμμέτοχοι. Είναι η ώρα που η κοινωνία σε έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Η φροντίδα μου για την Τριφυλία όπως και οι υποχρεώσεις μου απέναντι στην κοινωνία μας ,θα συνεχίζουν να εκτελούνται στο ακέραιο».

Την θέση αντιπροέδρου στο ΔΣ αναλαμβάνει η Σταυρούλα Γιαννούλη, Επίκ. Καθηγήτρια Παθολογίας- Αιματολογίας ΕΚΠΑ, Β’ Παθολογική Κλινική – ΓΝΑ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ».

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) αποτελεί Ν.Π.Δ.Δ που ιδρύθηκε με τον νόμο περί αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών αιμοδοσίας (Ν.3402/2005). Με αυτόν τον νόμο τέθηκαν οι απαραίτητες συνθήκες και η κατεύθυνση προς την δημιουργία εθνικού συστήματος αιμοδοσίας, προσαρμοσμένου στις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στις βέλτιστες πολιτικές οργάνωσης των ευρωπαϊκών χωρών. Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, στον ίδιο χώρο που βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου κλασματοποίησης πλάσματος. Το Ε.ΚΕ.Α. αποτελεί την πιο σοβαρή και αξιόπιστη προσπάθεια των τελευταίων δεκαετιών για την άρτια, σταδιακή και επιστημονικά αποδεκτή αναδιοργάνωση της αιμοδοσίας στην Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

3 thoughts on “Ο Παναγιώτης Κατσίβελας νέος πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α)”

  1. Κυριε Κατσιβελα θερμά συγχαρητήρια για την ανάλυψη αυτής της θέσης ευθύνης, στους δύσκολους καιρούς αυτούς που ζει η Ελλάδα. Είστε ένας άξιος επιστήμονας που θα βοηθήσει πολύ με την εμπειρία του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.