Τοπικά Νέα

Ο Παπαφλέσσας ξανά στη Φλεσσιάδα και στο Ηράκλειο Αττικής

Τη συμβολή της για την επιστροφή του Παπαφλέσσα στα Ταμπούρια της Φλεσσιάδας, εκει όπου έγινε η μάχη-θυσία για την αναζωπύρωση του αγώνα της ελευθερίας και στο Ηράκλειο Αττικής, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία. Στις συγκεκριμένες περιοχές υπήρχαν προτομές του Παπαφλέσσα, οι οποίες όμως κλάπηκαν και με ενέργειες της Αμφικτυνίας και άλλων φορέων φιλοτεχνήθηκαν νέες, από τον γλύπτη Γιάννη Γκούζο…

Συγκεκριμένα η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία ανακοίνωσε: “Στις 20 Μαΐου 2023 έγιναν τα αποκαλυπτήρια  μαρμάρινης προτομής του Παπαφλέσσα στο ύψωμα Ταμπούρια της Φλεσσιάδας. Η επανατοποθέτηση έγινε γιατί πέρυσι κλάπηκε η προηγούμενη ορειχάλκινη προτομή.

Στις 28 Μαΐου 2023 και ώρα 11:00 θα γίνουν επίσης τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης Προτομής του Παπαφλέσσα στον Πράσινο Λόφο Πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο Αττικής. Πρόκειται και εδώ περί επανατοποθέτησης γιατί και η προηγούμενη ορειχάλκινη είχε κλαπεί πέρυσι επίσης.

Η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία προκλήθηκε να αποκαταστήσει  τα μνημεία αυτά. Έτσι για την προτομή στα Ταμπούρια Φλεσσιάδας της Μεσσηνίας συνεργάστηκε με το Δήμο Πύλου Νέστορος και τον τότε Αρχηγό ΓΕΣ και νυν Υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη Στρατηγό Χαράλαμπο Λαλούση και κάλυψαν τη δαπάνη. Επίσης για την επανατοποθέτηση της προτομής στο Ηράκλειο Αττικής η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία συνεργάστηκε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσσηνίων Ηρακλείου Αττικής «Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ» και στη δαπάνη του έργου συμμετείχαν πάλι ο Στρατηγός Χαράλαμπος Λαλούσης και το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια.

Οι δύο αυτές προτομές είναι έργα του καλαματιανού  γλύπτη Γιάννη Γκούζου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button