ΑγροτικάΧώρα

Παρουσιάστηκαν στην Χώρα τα συμπεράσματα του προγράμματος LIFE olive clima

955871557d8b49844dfbf5b07151cdb0_XL


Την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, στο πνευματικό κέντρο Χώρας, παρουσιάστηκαν από τον κ. Μιχαλόπουλο εταίρο και σχεδιαστή του προγράμματος LIFE olive clima, τα συμπεράσματα του έργου που αφορούσαν κυρίως το κόστος παραγωγής, τις αποδόσεις σε λάδι και το αποτύπωμα άνθρακα.

Στη συνάντηση προσκλήθηκαν και ήταν παρών ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Κυπαρισσίας κύριος Παρασκευόπουλος Αντώνης, ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας κύριοι Κώστας Κατσούλης και Ζωντανός Γιάννης, οι εκπρόσωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΕΛΑΙΩΝΑΣ κύριοι Αθανασόπουλος Νίκος και Λαμπούσης Γρηγόρης, καθώς και οι παραγωγοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον εισηγητή διαφαίνεται μια μεγάλη ευκαιρία για την ελαιοκαλλιέργεια εφόσον είναι η μόνη καλλιέργεια που έχει αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα. Έτσι η κατανάλωση ελαιολάδου και ελιών εκτός απο τα πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία που περιέχουν συμβάλει και στην αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Επίσης παρουσιάστηκαν τα στατιστικά στοιχεία που σχετίζονται με την παραγωγή και τις διακυμάνσεις της κατά τα πέντε έτη του προγράμματος στις τρεις περιοχές εφαρμογής Πεζών, Μεραμβέλου (Κρήτη) και ΝΗΛΕΑ, από τα οποία προέκυψε η αξία του κλαδέματος και οι δυνατότητες αύξησης της παραγωγής ελαιολάδου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.