ΑγροτικάΤοπικά Νέα

Ποιοτικό το φετινό ελαιόλαδο στην Τριφυλία – Η παραγωγή θα ξεπεράσει τους 28.000 τόνους

Πίεση προς τα κάτω για τις τιμές

Ως μία πολύ καλή ποιοτικά χρονιά χαρακτήρισε τη φετινή ελαιοκομική περίοδο για την Τριφυλία ο Αντώνης Παρασκευόπουλος, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η παραγωγή λαδιού στην επαρχία Τριφυλίας θα ξεπεράσει  φέτος τους 28.000 τόνους.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του Best ο κ. Παρασλευόπουλος ανέφερε πως η φετινή χρονιά είναι διαφορετική, καθώς η ποιότητα του ελαιολάδου είναι πολύ καλή, με τα πρώτα λάδια να είναι με μηδενικές οξύτητες. Σε αυτό, όπως σημείωσε ο κ. Παρασκευόπουλος, βοήθησαν οι μηδενικές προσβολές από το δάκο, οι συνθήκες του καλοκαιριού, καθώς και η σωστή χρήση του προγράμματος δακοκτονίας. Ωστόσο, ανέφερε πως ακόμη είναι νωρίς και χρειάζεται ακόμη προσοχή σε μια χρονιά η οποία είναι όψιμη.

Σχολιάζοντας τις χαμηλές τιμές του ελαιόλαδου ο κ. Παρασκευόπουλος είπε πως δεν υπάρχει πολυτέλεια για μια δεύτερη χρονιά χωρίς καλή τιμή, συμπληρώνοντας πως οι παραγωγοί θα πρέπει να συνεργαστούν (ομάδες παραγωγών κ.λ.π.) ώστε η καλή ποιότητα να συνοδευτεί από την καλή τιμή, για  να μπει στις αγορές το ελαιόλαδο με μια καλή δυναμική, αλλά και για να συνεχίσουν με μεράκι την καλλιέργεια της ελιάς οι αγρότες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button