Ελλάδα

Προειδοποιούν Σαρηγιάννης-Βασιλακόπουλος: 2.000 κρούσματα μέχρι τα τέλη του μήνα!

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης και ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ανέφεραν ότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα του τέταρτου κύματος, αλλά είναι στο χέρι μας να το σταματήσουμε με τον μαζικό εμβολιασμό.

Το τέταρτο κύμα του κορωνοϊού είναι αυτό που προβληματίζει τους πάντες στη χώρα μας. Οι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν ξεκαθαρίσει ότι πρέπει να το αποφύγουμε καθώς οι συνέπειές του στην ελληνική οικονομία θα είναι καταστροφικές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πλέον έχουν ανοίξει τα ραντεβού για όλες τις ηλικιακές ομάδες και με την επιλογή εμβολίου.

Την ίδια ώρα παρατηρείται μικρή μείωση στον ρυθμό των εμβολιασμών. Σύμφωνα με τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη αυτό είναι καταστροφικό. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι πρέπει να εμβολιαστούμε γρήγορα.

«Είμαστε νομίζω στην αρχή του 4ου κύματος.Το τι σημαίνει αυτό έχει να κάνει με το τι θα κάνουμε εμείς, μάς δίνεται δυνατότητα κυρίως μέσω του εμβολιασμού, αλλά και των υπόλοιπων μέτρων προστασίας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ τόνισε ότι αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να έχουμε 2.000 μέχρι τέλος του μήνα. «Αν αρχίσουμε να εμβολιαζόμαστε και οι υπόλοιποι, και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι άνω των 60, θα είναι πολύ σημαντικό πρώτον για να προστατευθούν οι ίδιοι, και δεύτερον για να δώσουμε ανάσες στο ΕΣΥ που αυτή τη στιγμή δεν πιέζεται πάντως, αλλά και στην οικονομία».

Μπορεί το τέταρτο κύμα να πλησιάζει επικίνδυνα αλλά ο κ. Σαρηγιάννης ξεκαθάρισε ότι μπορούμε να το σταματήσουμε νωρίτερα.
Έτσι θα φτάσουμε την ανοσία στο 80%

Στην ίδια εκπομπή ήταν καλεσμένος και ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος δήλωσε ότι εντός της ημέρας θα περάσουμε τα τέσσερα εκατομμύρια συμπολιτών μας που έχουν εμβολιαστεί με τις δυο δόσεις, ενώ υπάρχει άλλο ένα εκατομμύριο που έχει κάνει τη μια δόση.

«Αν σταθεροποιηθούμε στα 100.000 εμβόλια ημερησίως από τώρα, μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχουμε 80% ανοσία», ήταν τα λόγια του.

Ο κ. Βασιλακόπουλος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του εμβολιασμού σε παιδιά 15-17ετών. «Είμαι υπέρ του εμβολιασμού στα παιδιά 15 – 17, υπάρχουν άπειρα στοιχεία για εμβολιασμό. Το εμβόλιο της Pfizer με το οποίο γίνεται ο εμβολιασμός έχει εγκριθεί από τις ηλικίες από 16 και πάνω, στη Β. Αμερική έχουν εμβολιαστεί πάνω από 7 με 8 εκατ. ,και μικρότερης ηλικίας, έχουμε πάρα πολλά δεδομένα. Μόλις επιτραπεί ο 11χρονος γιος μου θα εμβολιαστεί» ξεκαθάρισε.

Τέλος, ο καθηγητής υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει μια νέα επικοινωνιακή καμπάνια. Κάλεσε τα ινδάλματα της κοινωνίας στον αθλητισμό και στον καλλιτεχνικό χώρο να βγουν μπροστά για να βοηθήσουν και εκείνοι από την πλευρά τους.
Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button