Τοπικά Νέα

Πρόβλημα για το “Ammothines” η μη χορήγηση άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής

Αναβολή μουσικών εκδηλώσεων

Απρόσμενη εξέλιξη παρουσίασε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Ρωμανού ένα θέμα τυπικό, που υπό άλλες συνθήκες θα εγκρίνονταν αμέσως. Τα μέλη του συμβουλίου αρνήθηκαν να γνωμοδοτήσουν θετικά (με 3 ψήφους υπέρ και 2 ψήφους κατά) στην χορήγηση άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής στο κατάστημα “Ammothines” στο Πετροχώρι και κατ’ επέκταση στα υπόλοιπα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής…

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι επιχειρήσεις που προτίθενται να προβούν στη χρήση μουσικής ή μουσικών οργάνων, υποχρεούνται να συμπεριλάβουν στη γνωστοποίηση λειτουργίας τους την αντίστοιχη δήλωση χρήσης. Η παραπάνω δήλωση αφορά στη χρήση μέχρι τις 10 μ.μ. κατά τη χειμερινή περίοδο και μέχρι τις 11 μ.μ. κατά τη θερινή. Ο νόμος παρέχει τη δυνατότητα, υπό προϋποθέσεις, για χορήγηση παράτασης και ειδικότερα για επιχειρήσεις που λειτουργούν σε κλειστό χώρο μέχρι τις 3 π.μ. και για επιχειρήσεις που λειτουργούν σε ανοικτό χώρο μέχρι τις 2 π.μ. Το αρμόδιο όργανο που αποφασίζει για την παράταση ωραρίου λειτουργίας μουσικής είναι το  Συμβούλιο της Κοινότητας εντός των ορίων της οποίας βρίσκεται η επιχείρηση. Στη συνέχεια, εάν το Συμβούλιο της Κοινότητας αποφασίσει θετικά, χορηγείται στον ενδιαφερόμενο, με διαπιστωτική πράξη Δημάρχου η άδεια παράτασης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος “Ammothines”, στο Πετροχώρι, Βασίλης Παυλόπουλος με αίτησή του προς το Δήμο Πύλου – Νέστορος ζήτησε να λάβει άδεια παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής. Το αίτημά του τέθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πύλου – Νέστορος την περασμένη Παρασκευή 24 Ιουλίου, ωστόσο λόγω αναρμοδιότητας του συλλογικού οργάνου αποσύρθηκε το θέμα από την συζήτηση και την λήψη σχετικής απόφασης και προωθήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία στο συμβούλιο της Κοινότητας Ρωμανού, όπου με 3 ψήφους υπέρ και 2 ψήφους κατά το κοινοτικό συμβούλιο είπε “όχι” στην χορήγηση άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής.

Ο κ. Παυλόπουλος, έπειτα από αυτή την εξέλιξη, μιλώντας στο gargalianoionline σημείωσε ότι πρόκειται για μια απόφαση που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα όχι μόνο στο δικό του κατάστημα, αλλά και στα υπόλοιπα καταστήματα που λειτουργούν στην περιοχή, μιας και η συγκεκριμένη περιοχή ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες δέχεται πολούς επισκέπτες. Μάλιστα, για το λόγο αυτό ακυρώθηκαν οι μουσικές εκδηλώσεις με καλλιτέχνες όπως ο Τόνι Σφήνος και η Μελίνα Κανά οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για τις επόμενες μερες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button