Ελλάδα

Πόσο πάει η ξαπλώστρα; Πόσο κοστίζει μια θέση στον ήλιο σε παραλίες σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα

Είσοδος, ελάχιστη κατανάλωση, χρέωση ξαπλώστρας, έξτρα χρεώσεις για παροχές και ένα σωρό διαφορετικές συνθήκες που θέλουν τεφτέρι. Πήραμε τηλέφωνα, μπήκαμε σε γνωστά site κρατήσεων ξαπλώστρας, και συγκεντρώσαμε τις τιμές, για να έχετε μια εικόνα.

 

Στον Άλιμο, οι τιμές ποικίλουν. Συνήθως δεν γίνονται κρατήσεις στις ξαπλώστρες, και ως επί το πλείστον δεν υπάρχει είσοδος. Ωστόσο, θα πρέπει να βάλετε το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας από 9 ευρώ έως 12 για κάθε ξαπλώστρα που θα χρησιμοποιήσετε και έπειτα, θα πληρώσετε ξεχωριστά ό,τι καταναλώσετε. Με λίγο ψάξιμο, θα βρείτε και μικρότερα beach bar που δεν χρεώνουν τη ξαπλώστρα.

Στο Σούνιο, είναι σύνηθες να χωρίζουν την παραλία σε διαζώματα – στις πρώτες σειρές θα βάλετε το χέρι στη τσέπη πιο βαθιά – και ειδικά τα ΣΚ. Για παράδειγμα, στην πρώτη σειρά θα βρείτε ξαπλώστρες το σετ 20 ευρώ, και πηγαίνοντας προς τα πίσω  κοστολογείται στα 15 και τα 12 ευρώ το σετ. Σε άλλη περίπτωση, στις καθημερινές οι τιμές είναι από 15 το σετ, αλλά η τιμή διπλασιάζεται το ΣΚ όπου το σετ ξαπλώστρες χρεώνεται στα 30 ευρώ στις πρώτες σειρές!

Στην Εύβοια, οι ξαπλώστρες χρεώνονται είτε ανά άτομο, είτε ανά σετ. Σε κάποιες παραλίες οι ξαπλώστρες είναι δωρεάν αλλά ως επί το πλείστον οι χρεώσεις κυμαίνονται από 10 ευρώ έως 20 ευρώ το άτομο. Στα Καμένα Βούρλα σε γνωστό beach bar το φθηνότερο σετ ξαπλώστρας ξεκινά από 24 ευρώ, ενώ αντίστοιχα στην Ανάβυσσο, οι τιμές το ΣΚ φτάνουν στα 67 ευρώ το σετ και φτάνουν στα 200 στις πρώτες σειρές, ενώ αν διαλέξετε κάποια άλλη παροχή (τραπέζι, μικρή τέντα κλπ) οι τιμές ανεβαίνουν.

Στο Πόρτο Ράφτη υπάρχουν πολλές επιλογές και φθηνότερες θέσεις στον ήλιο. Αρχικά, σε συγκεκριμένες παραλίες, οι επισκέπτες πληρώνουν είσοδο στο Δήμο 7 ευρώ, και έπειτα οι ξαπλώστρες είναι δωρεάν. Άλλοτε τις καθημερινές οι ξαπλώστρες είναι χωρίς χρέωση, και τα ΣΚ ξεκινούν από 10 ευρώ το σετ.

Στην Λάρισα, στην περιοχή Μεσάγγαλα, δεν υπάρχουν χρεώσεις στα περισσότερα beach bars. Κατεβαίνοντας προς το Βόλο, τα περισσότερα beach bars δεν χρεώνουν τις ξαπλώστρες τους όμως δεν είναι ασυνήθιστο να υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση περί των 10 ευρώ το άτομο. Οι χρεώσεις σε ξαπλώστρες, είναι περί των 6 – 10 ευρώ το σετ κυρίως σε διάσημες παραλίες του Πηλίου και στα κοσμικά beach bar.

Στην παραλία Καλαμάτας, τα περισσότερα beach bars δεν έχουν είσοδο, ούτε χρέωση ξαπλώστρας, και ούτε ελάχιστη κατανάλωση, φυσικά με κάποιες εξαιρέσεις.

Στην Πιερία, οι τιμές ανεβαίνουν όσο… κατεβαίνετε περιοχή. Για παράδειγμα στην περιοχή του Κορινού, δεν υπάρχει χρέωση στις ξαπλώστρες, και δεν υπάρχει επιλογή κρατήσεων. Στην Κατερίνη, σε μεγάλα beach bar, η χρέωση ανά άτομο είναι στα 3 ευρώ. Κατεβαίνοντας προς Πλαταμώνα οι τιμές ανά σετ είναι 15 ευρώ, ενώ ανεβαίνουν ανάλογα τη σειρά, όπως για παράδειγμα, στις πίσω σειρές είναι 10 ευρώ και όσο πλησιάζει κανείς στη θάλασσα, η τιμή εκτοξεύεται ειδικά τα ΣΚ με ελάχιστη κατανάλωση τα 150 ευρώ το σετ αν επιλέξει την πρώτη σειρά…

Στη Χαλκιδική, μπορείς να βρεις τιμές από 15 ευρώ το άτομο ωστόσο κατά κύριο λόγο ισχύει το ποσό της ελάχιστης παραγγελίας των 30 ευρώ ανά άτομο, στην «premium» πλευρά του καταστήματος, όπου υπάρχουν καλύτερες ξαπλώστρες. Πολλά beach bars ωστόσο “χωρίζουν” τους χώρους σε προνομιακά σημεία και μη, με τις προνομιακές θέσεις του χώρου να χρεώνονται ακριβά, ενώ στις πίσω ξαπλώστρες να μην υπάρχει χρέωση με τον επισκέπτη να πληρώνει μόνο ό,τι καταναλώνει.

Άλλοτε, η ελάχιστη κατανάλωση ανά άτομο ορίζεται από τη θέση της ξαπλώστρας. Για παράδειγμα, στο Πευκοχώρι, η ελάχιστη κατανάλωση είναι στα 25 ευρώ, η δεύτερη στα 20 ευρώ, η τρίτη στα 10 ευρώ και οι τελευταίες σειρές στα 5 ευρώ. Δεν είναι όμως μόνο αυτό – στο Μαρμαρά μπορείτε να βρείτε beach bar που χρεώνουν 5 ευρώ ανά άτομο στις ξαπλώστρες ή ως ελάχιστη παραγγελία ενός προϊόντος για κάθε άτομο. Στην ίδια περιοχή, υπάρχουν beach bar που δεν χρεώνουν καν επιπλέον το σετ της ξαπλώστρας αλλά και άλλα στο πρώτο πόδι, που χρεώνουν 100 ευρώ το άτομο την ελάχιστη κατανάλωση στο μπαρ!

Στην Καβάλα, στην περίφημη παραλία των Αμμόλοφων, κανείς θα βρει πολλές παραλίες με beach bars που δεν χρεώνουν την ξαπλώστρα ούτε έχουν ελάχιστη κατανάλωση, όμως δεν λείπουν και οι περιπτώσεις πιο premium επιλογών, .οπως για παράδειγμα περίπτωση beach bar όπου χρεώνει το σετ “κρεβατιών” 40 ευρώ τα 2 άτομα ελάχιστη κατανάλωση, και οι τιμές ανεβαίνουν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button