Τοπικά Νέα

Πύλος: Συνελήφθησαν τρεις διακινητές

92 οι διασωθέντες από το ναυάγιο

Συνολικά 92 άτομα (43 άνδρες, 12 γυναίκες, 24 ανήλικα αγόρια, 13 ανήλικα κορίτσια) διασώθηκαν στην ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που πραγματοποιήθηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή 65 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, στη Μεσσηνία, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Μεταξύ αυτών συνελήφθησαν τρεις άνδρες, ηλικίας 51, 47 και 32 ετών, οι οποίοι είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των υπολοίπων, ήταν οι χειριστές του σκάφους και είχαν τη γενική εποπτεία της μεταφοράς. Κατά συνέπεια, συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, κατά παράβαση του Ν. 3386/2005 και του Ν. 4251/2014 όπως ισχύουν, καθώς επίσης και των άρθρων 187 (εγκληματική οργάνωση) και 306 (έκθεση ζωής σε κίνδυνο) Π.Κ.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν χθες στην Καλαμάτα.

ΛΣ-ΕΛΛ.ΑΚΤ.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, σε συνεργασία με τη λιμενική Αρχή Καλαμάτας, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της εγκληματικής αυτής οργάνωσης και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και τη συνεργασία τους με άλλα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button