Αγροτικά

Σενάρια για αφορολόγητο όριο πολλών ταχυτήτων σχετικά με το αγροτικό εισόδημα

Με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, τόσο για το αφορολόγητο όριο όσο και για τις μειώσεις φόρων για αγρότες, μισθωτούς και συνταξιούχους, που έχουν προαναγγελθεί με την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων κατά την έναρξη της νέας Βουλής, προχωρά η υλοποίηση των συγκεκριμένων μέτρων από την κυβέρνηση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας και το οικονομικό επιτελείο προχωρά βήμα- βήμα, ενώ ανώτερος αξιωματούχος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που γνωστοποιήθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, δήλωσε ότι σχετικό νομοσχέδιο μπορεί να έρθει προς ψήφιση στην Βουλή τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.

Πάντως, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως σήμερα, το σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο για το αφορολόγητο όριο προβλέπει:

1. Σταθερό αφορολόγητο όριο εισοδήματος 6.500 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες, το οποίο θα χτίζεται με ηλεκτρονικές συναλλαγές που θα αντιστοιχούν στο:

-10% του εισοδήματος για τους έχοντες εισοδήματα έως 10.000 ευρώ

-15% του ετήσιου εισοδήματος για φορολογούμενους με εισοδήματα από 10.001 έως 30.000 ευρώ

-20% για εισοδήματα από 30.001 ευρώ και πάνω

2. Προσαυξημένο αφορολόγητο όριο 8.636 ευρώ. Για να κερδίσει ο φορολογούμενος το μεγαλύτερο αφορολόγητο όριο, θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει πρόσθετες δαπάνες με ηλεκτρονικό χρήμα. Δηλαδή με το εν λόγω σενάριο το αφορολόγητο των 8.636 ευρώ διατηρείται, αλλά το χτίσιμό του θα κοστίζει ακριβότερα στους φορολογούμενους.

Επίσης θα προβλέπεται η αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ για όσους έχουν παιδιά. Δηλ. ένας αγρότης ή μισθωτός με ένα παιδί θα έχει αφορολόγητο όριο εισοδήματος 9.636 ευρώ και με δύο παιδιά θα έχει 10.636, από 9.090 ευρώ που είναι σήμερα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.