Ελλάδα

Σκούρτα Βοιωτίας: Τα λάθη των εκτελεστών του «νονού» της νύχτας και το «ηχηρό» μήνυμα

«Οι δράστες είχαν σχεδιάσει με λεπτομέρειες την ενέργειά τους, αλλά υπήρξαν και αστάθμητοι παράγοντες, τους οποίους πιθανά δεν είχαν υπολογίσει» ανέφερε στη HuffPost υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αστυνομίας για τους δολοφόνους του 55χρονου στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Οι ερευνητές της Ασφάλειας θεωρούν πως στην ενέργεια έλαβαν μέρος τουλάχιστον έξι άτομα. Τα δυο από αυτά ήταν εκείνα που πήδηξαν τον μαντρότοιχο, άνοιξαν πυρ από κοντινή απόσταση και εκτέλεσαν τον 55χρονο, ενώ τα υπόλοιπα είχαν υποστηρικτικό ρόλο, σε περίπτωση συνάντησης είτε με τους μπράβους του θύματος είτε με αστυνομικούς.

Η ενέργεια χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς «υψηλού ρίσκου», καθώς είναι γνωστό πως το θύμα χρησιμοποιούσε οπλισμένους φρουρούς και θα ήταν πιθανή μια ανταλλαγή πυρών στην αυλή του σπιτιού με απρόβλεπτες συνέπειες.

Τα… λάθη

Οι δράστες χρησιμοποίησαν μια μοτοσυκλέτα, η οποία είχε κλαπεί το 2019 από τον Ασπρόπυργο. Αυτήν, όμως, αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν πολύ κοντά στο χωριό και ίσως να μην πρόλαβαν να την «καθαρίσουν» από δακτυλικά αποτυπώματα και DNA. Στην προσπάθεια τους να βρουν όχημα διαφυγής επιχείρησαν να αρπάξουν ένα αγροτικό αυτοκίνητο, αλλά αδέξια έπεσαν μέσα σε χωράφι και δεν κατάφεραν να το χρησιμοποιήσουν.

Η ερημική περιοχή των Δερβενοχωριων είναι «δίκοπο μαχαίρι» γιατί μπορεί να απουσιάζουν οι αυτόπτες μάρτυρες και οι πολλές κάμερες ασφαλείας, αλλά ταυτόχρονα την επίμαχη ώρα κινήθηκαν λίγα οχήματα και όλα μπαίνουν στο κάδρο των ερευνών, αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Λάθος, όμως, φαίνεται πως έκαναν και άτομα του περιβάλλοντος τού θύματος, που ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο και φωτογραφίες από τα γλέντια με τον 55χρονο, δίνοντας πιθανά πολύτιμα δεδομένα στους εκτελεστές του.

Επίδειξη δύναμης

Το συγκεκριμένο χτύπημα «υπερβαίνει τα ελληνικά όρια» αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που για χρόνια ασχολούνται με την αποκαλούμενη Greek Mafia. Η επιλογή να τον δολοφονήσουν μπροστά στα μάτια δεκατεσσάρων συγγενών και φίλων, μεταξύ των οποίων και ανηλίκων, είναι πρωτόγνωρη και σίγουρα -λένε οι αστυνομικοί- ήθελαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα επίδειξης δύναμης σε όλον τον κόσμο της νύχτας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button