Τοπικά Νέα

Στασιμότητα στον δρόμο Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι… Τι συμβαίνει;

Μπορεί οι εργασίες για την κατασκευή του εργοταξίου να έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο παρατηρείται μια στασιμότητα όσον αφορά την εξέλιξη των εργασιών για την βελτίωση του τμήματος Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, έργο αρχικού προϋπολογισμού περί τα 20.000.000 ευρώ που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την σύμβαση να υπογράφεται στις αρχές του έτους.

Θα μπορούσε να ήταν “θύμα” του πολέμου και το έργο του δρόμου Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι;

Γεγονός είναι πως οι συνεχείς ανατιμήσεις των υλικών που ενσωματώνονται στα τεχνικά έργα ακολουθούν φρενήρεις ρυθμού και υπάρχει περαιτέρω όξυνση των ανατιμήσεων μετά και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι προϋπολογισμοί των έργων να εκτινάσσονται και κατά συνέπεια να απειλούνται τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησής τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία παραγόντων του κλάδου, η τιμή της ασφάλτου έχει αυξηθεί κατά 140%, των πλαστικών κατά 120% και του σιδήρου κατά 47%.

Να θυμίσουμε ότι στο πλαίσιο του έργου -η δαπάνη του οποίου, μετά την έκπτωση, θα ανέλθει σε 10.762.497,30 ευρώ- θα γίνει βελτίωση του μήκους 8,836 χιλιομέτρων τμήματος Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι με εργασίες χωματουργικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας πέντε ισόπεδων κυκλοτερών κόμβων. Προβλέπεται, συγκεκριμένα, να κατασκευαστούν δύο γέφυρες, μία 12 μέτρων στο ρέμα Ευαγγελίστριας και μια μήκους 121,85 μέτρων στο ρέμα Λαγκούβαρδου, καθώς επίσης, σε διάφορες θέσεις, 17 οχετοί, φρεάτια υδροσυλλογής και επενδεδυμένες τάφροι για την απορροή των ομβρίων. Προβλέπονται ακόμα εργασίες σήμανσης και ασφάλισης, πληροφοριακές πινακίδες, διαγράμμιση, στηθαία ασφαλείας, έργα πρασίνου και έργα οδοφωτισμού.

 

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΗ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ Η ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΙΣΩΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΣΕ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

  2. Οχι θα παει στην ηδη υπαρχουσα διαδρομη με εξαιρεση το ποταμι του λαγγουβαρδου. Παντως μην ονειρευεσαι και πολλα ,στο ΕΛΑΝΤΑ ζεις.ποσες αλουπουδες γουρουνια κα θα διασχιζουν τον δρομο και θα λαδωσουν τα λαστιχα οπως και τωρα.Ειδωμεν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button