Τοπικά Νέα

Συνάντηση Δημάρχου Τριφυλίας με καφεπώλες για την επικείμενη ανάπλαση της Κεντρική Πλατείας Γαργαλιάνων [βίντεο]

«Δέχομαι και συζητώ οποιαδήποτε παρέμβαση» δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Λεβεντάκης, τονίζοντας ότι έγινε παρανόηση των όσων ανέφερε το προηγούμενο διάστημα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Τριφυλίας, κ. Γεωργίου Λεβεντάκη και επαγγελματιών – καφεπωλών που δραστηριοποιούνται στην κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων. Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο την προτεινόμενη μελέτη ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της πόλης.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας διέψευσε τα όσα έχουν ειπωθεί, έπειτα από τη συνάντηση που είχε την πιο περασμένη Πέμπτη στο δημοτικό κατάστημα Γαργαλιάνων, σχετικά με τη μελέτη ανάπλασης σημειώνοντας πως μεταφέρθηκαν λάθος όλα αυτά που ανέφερε και πως σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να ομορφύνει την πλατεία και όχι να την καταστρέψει. Μάλιστα, είπε ότι σε εκείνη τη συνάντηση είχε αναφέρει ότι δεν είναι το τελικό σχέδιο αυτό. Ο κ. Λεβεντάκης ανέφερε ότι το συνολικό κόστος της ανάπλασης φτάνει στα 520.000 ευρώ, από αυτά τα 320.000 ευρώ θα είναι από το Πράσινο Ταμείο και τα υπόλοιπα 200.000 ευρώ από Ιδίους Πόρους. Ωστόσο, όπως είπε, για να εξασφαλιστούν τα χρήματα από το Πράσινο Ταμείο έπρεπε να εκπονηθεί μια μελέτη η οποία μπορεί να τροποποιηθεί σε ένα ποσοστό 25% . Για το πώς θα γίνει η τροποποίηση είπε ότι θα υπάρξει διαβούλευση, ενώ σημείωσε πως μηχανικοί από την πόλη των Γαργαλιάνων μαζί με την τεχνική σύμβουλο του Δήμου θα κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις. Στη συνέχεια προανήγγειλε ότι ο δρόμος περιμετρικά της πλατείας θα μετατραπεί σε ήπιας κυκλοφορίας, θα γίνει επέκταση των πεζοδρομίων, θα μεταφερθεί η πιάτσα τον Ταξί, ενώ θα γίνει και μεταφορά του ΚΤΕΛ. Ο κ. Λεβεντάκης αναφέρθηκε και σε άλλα έργα που αφορούν την πόλη των Γαργαλιάνων, λέγοντα πως ήδη έχεικατατεθέι η μελέτη για τον Βιολογικό Γαργαλιάνων και η μελέτη για την αντικατάσταση του αγωγού από το Αλικοντούζι, ενώ προχωράει, έστω και αν πρόκειται για ένα έργο με μεγάλο κόστος, και ο περιφερειακός των Γαργαλιάνων.

Από την πλευρά τους οι επαγγελματίες τόνισαν ότι δεν είναι αρνητές του έργου, ωστόσο η προτεινόμενη μελέτη, έτσι όπως έχει παρουσιαστεί, θα επιφέρει προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους. Ειδικότερα, ο Δημήτρης Αναγνωστόπουλος ανέφερε ότι, σε καμία περίπτωση δεν είναι κατά του έργου, όμως το σχέδιο που έχει παρουσιαστεί δείχνει τον χώρο της -ήδη μικρής- πλατείας να μικραίνει αισθητά, και αν σκεφτεί κανείς ότι βρισκόμαστε σε εποχή καραντίνας με τα μαγαζιά να είναι κλειστά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα τότε θα πρόκειται για τη χαριστική βολή. Ο Βασίλης Καραχούντρης ζήτησε να ακουστεί η φωνή των επαγγελματιών, επισημαίνοντας πως και αυτοί θέλουν έργο αλλά όμως ζητούν να ακουστούν και κάποιες διαφορετικές προτάσεις. Από την πλευρά του ο Λυκούργος Ανδρώνης σημείωσε ότι η συνάντηση δεν έγινε με σκοπό να υπάρξουν τσακωμοί, αλλά να βρεθεί μια λύση. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Γαργαλιάνων Βασίλης Αγγελόπουλος ανέφερε ότι έχει δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα από πολίτες, ακόμη και από το εξωτερικό, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την προτεινόμενη μελέτη.

Ο μηχανικός Νίκος Αναστασόπουλος είπε ότι η συγκεκριμένη μελέτη αλλάζει τον χαρακτήρα της πλατείας και πως θα έπρεπε να υπάρξει ενημέρωση νωρίτερα, σημειώνοντας πως δεν είναι αντίθετος στο να γίνει έργο, όχι όμως σε μία πρόταση που θα αλλοιώνει τον χαρακτήρα της πόλης.

Δείτε στιγμιότυπα:

 

Σχετικά Άρθρα

21 thoughts on “Συνάντηση Δημάρχου Τριφυλίας με καφεπώλες για την επικείμενη ανάπλαση της Κεντρική Πλατείας Γαργαλιάνων [βίντεο]”

 1. Γίνεται αναφορα στην Τεχνική Σύμβουλο του Δήμου,χωρίς να κατονομάζεται. Έχει ο Δήμος προσλάβει Τεχνική Σύμβουλο; Τι έχει γίνει τελικά με μια πρόσκληση του Δημάρχου για την πρόσληψη Ειδικού Συμβούλου;

 2. Η τροποποίηση της μελέτης σε ποσοστό 25% είναι πολύ ελάχιστη. Σε κάθε περίπτωση ο δήμαρχος δείχνει διαλλακτικός δείχνει ότι έλαβε το μυνημα

  1. Αλλαγή πορείας μετα την καθολική αντίδραση. Άλλοι χθες άλλα σήμερα .Δεν τρέχει τίποτε. Το εγώ είμαι Δήμαρχος ξεχάστηκε.

 3. Μπράβο δήμαρχε άκουσες το Γαργαλιάνιωτικο λαό πράγμα που δεν είχαν τη δύναμη να κάνουν οι άλλοι…. Που ήταν πάντα υπεροπτες και αδιάλλακτοι εύχομαι η νέα μελέτη να ευχαριστήσει όλο το Γαργαλιάνιωτικο λαό που σε στήριξε κόντρα στο κατεστημένο

  1. Από πότε το έργο της επάνω πόλης είναι έργο του τωρινού δημάρχου; Δεν έχει καμία σχέση με την αισθητική του. Συνέλθετε όλοι σας.
   .

 4. Αλλά έλεγε ο δήμαρχος εσείς δεν είχατε καταλάβει. Ξανακαθειστε στα θρανία γαργαλιανιωτες να μάθετε καμία αράδα γράμματα για να καταλαβαίνετε και τι σας λένε και να μην ξεσηκωνεστε άδικα. Αλλά ντάλα της Παρασκευής το γάλα.

 5. Έκανε μία δήλωση ο Δήμαρχος, μετά από τον γενικό ξεσηκωμό που δημιούργησε στους Γαργαλιάνους, ότι «με παρεξηγήσατε» και ότι θα υπάρξει «διαβούλευση» και τροποποίηση της μελέτης «κατά 25%» εκ τω υστέρων, μετά την έγκριση χρηματοδότησης και όχι έφυγαν ικανοποιημένοι; Πολύ υγιή κριτήρια έχουν οι καταστηματάρχες της πλατείας. Κούνια που σας κούναγε. Θα έρθει η ώρα της εφαρμογής και θα δούμε ποιος θα θυμάται τις σημερινές δηλώσεις. Σήμερα είναι η πλατεία. Αύριο το γήπεδο, μεθαύριο το σχολείο και ποιος ξέρει τι άλλο.

 6. ΡΕ ΠΑΛΙΚΆΡΙΑ ΔΗΛ ΌΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΕΊΣΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΈΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑΤΊ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΊ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΈΨΕΙ; ΜΑΛΟΝ ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΎΜΕ ΚΑΙ ΓΡΆΦΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΌΤΙ ΘΈΛΟΥΜΕ. ΤΕΛΕΊΩΣΑΝ ΒΛΈΠΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΙΕΣ…..

 7. Μας κοροιδεύουν, η μακέτα είναι σε ΛΑΘΟΣ κλίμακα, χρειάζεται αλλαγή σε ποσοστό 95%, κανένας συμβιβασμός, οι καφεπώλες εκπροσωπούν τις επιχειρήσεις τους ΟΧΙ την Πόλη. ο Δήμαρχος δεν έχει σχέση με την Πόλη αφού δεν ζει εδώ. Και εννοείται, Δημοψήφισμα. Οι ολίγοι που βρίσκονται στην αίθουσα δεν εκπροσωπούν κανέναν!!!

 8. Ποιοί είναι αυτοί εκεί; Αυτοί δεν εκπροσωπουν κανέναν. Οι καφεπώλες θα αποφασίσυν για την τύχη της πλατείας; Από πότε; Πάμε καλά; Ελάτε στην Ιταλία να δείτε πως ειναι οι πλατείες. Είναι άδειες, απλές, ανοικτός δημόσιος χώρος, με καλαίσθητα τραπεζοκαθισματα, για κοινωνική συνάθροιση, για να κάθεται ο κόσμος να πίνει τον καφέ του και να απολαμβάνει το γλυκό του, και για σουλατσάδα, όχι ζωολογικός κήπος – αυτά τα λέμε πάρκα.

 9. Όχι στην Φιλιατρινοποίηση της πλατειας, δεν τολμάμε να πλησιάσουμε την Βιβλιοθήκη, βαρεθήκαμε να βλέπουμε τα σκουπίδια και τα άδεια μπουκάλια μπύρας, δεν θα μας διώξουν και από την πλατεία.

 10. Αν η ανακατασκευή της πλατείας των Γαργαλιάνων είναι τόσο σημαντική, τότε αν βλέπουμε κάτι στο άκρη του τούνελ αυτό ειναι η επόμενη χρεοκοπία. Ακριβώς όπως το 2005 όταν όλοι νόμιζαν ότι θα βρέξει δις στην χωρα που μόλις είχε διοργανωσει επιτυχώς τους Ολυμπακούς Αγώνες (και όποιος τολμούσε να δηλώσει αντίθετη άποψη θεωρείτο από όλους τουλάχιστον «γραφικός») και τελικά έβρεξε μνημόνια.

 11. 500 χιλιάδες προϋπολογισμό με τις 200 από ιδίους πόρους . Αφήστε την πλατεία όπως είναι και φτιάξτε αλλά. Πεζόδρομος περιφερειακά πχ στενό τής αστυνομίας διαμόρφωση και ενοποίηση με πλ ηρώων , αξιοποίηση πρ.ηλια και τουριστικό, μελέτη για περιφερειακό , φωτισμός πόλης , σημανση ονοματοδοσίας κάι αριθμών των δρομων , διαμόρφωση εισόδου της πόλης κλπ

 12. Το πρώτο πραγμα που σου κάνει εντύπωση οταν επσκεφτείς τις πόλεις σε Ευρώπη, Αμερική, Άπω Ανατολή, Ωκεανία είναι πως σου δίνεται η δυνατότητα να περπατήσεις στα πεζοδρόμια και τις πλατείες σε ευθεία ελεύθερα, χωρίς εμπόδια και χωρίς να χρειάζεται να κοιτάς κάτω για τυχόν τρύπες και σπασμένες πλάκες πεζοδρομίου. Στην Ελλάδα επικρατεί το χάος, ο κάθε πικραμένος εχει βάλει κάγκελα, ζαρντινιέρες, τσιμεντοκατασκευές, ταμπέλες, πολλές ταμπέλες, υπάρχουν τρύπες, σπασμένα και ανισόπεδα πεζοδρόμια, μηχανάκια, αυτοκίνητα, στην δε επαρχία της Τριφυλίας ο κάθε μαγαζάτορας έχει βάλει και το δικό του πλακάκι έξω από το μαγαζί του το οποίο μάλιστα γλιστράει πάρα πολύ επικίνδυνα!!! Η πλατεία των Γαργαλιάνων στην απλότητά της προσφέρει μια όαση προοπτικής στο μάτι και πενήντα μέτρα ευθείας. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για σλάλομ (στην καλύτερη περίπτωση) για να διασχίσετε 50 μέτρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.