Τοπικά Νέα

Σ. Μπακούρος για τη μεταφορά της ΔΕΥΑΤ: “Οι αγκυλωμένοι τοπικισμοί δεν οδηγούν σε ανάπτυξη”

Δήλωση του Αντιδημάρχου Τριφυλίας Σωτήρη Μπακούρου σχετικά με τη μεταφορά της ΔΕΥΑΤ στα Φιλίατρα.

Αγαπητοί συνδημοτες,
Σχετικά με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά την απόφαση του Δ.Σ. για μεταφορά των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΤ στη πόλη των Φιλιατρών θέλω να δηλώσω τα παρακάτω.

Μία δημοτική αρχή έχει ευθύνη για την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών της και για την ισορροπη ανάπτυξη όλου του Δήμου. Ο Δήμος Τριφυλίας αρχίζει από τις εγκαταστάσεις του Costa Navarino και φθάνει μέχρι το Κοπανακι, Ελαια, Πλατάνια και Κεφαλοβρυσο. Ο Δήμαρχος και το Δ. Σ. σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να δυσκολέψουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
Ταμεία για πληρωμή λογαριασμών θα υπάρχουν σε κάθε πόλη των δημοτικών ενοτήτων προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Προσωπικά, εκείνο που με ενδιαφέρει είναι η αύξηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΔΕΥΑΤ και όχι η έδρα της.
Η υφιστάμενη λειτουργία της ΔΕΥΑΤ δεν έδινε την δυνατότητα στο κτίριο της Κυπαρισσίας για σωστή λειτουργία. Το κτίριο των Φιλιατρών εκτός από ανθρώπινες συνθήκες εργασίας έχει και αποθηκευτικόυς χώρους προκειμένου να γίνει ο περιβόητος έλεγχος των προμηθειών.
Φίλες και φίλοι, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλεχθηκαμε για να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα του Δήμου Τριφυλίας. Οι αγκυλωμενοι τοπικισμοι δεν οδηγούν σε ανάπτυξη αλλά διογκωνουν την αντιπαλότητα μεταξύ των δημοτικών ενοτήτων. Όταν τα Φιλιατρά και οι Γαργαλιανοι αποστερηθηκαν υπηρεσίες που στην Κυπαρισσία παρέμειναν (Α.Τ, ΙΚΑ, εφορίες, τράπεζες) είναι φρόνιμο προκειμένου να διατηρηθεί ο κοινωνικός ιστός αυτών των πόλεων να ενισχυθούν από κάποιες υπηρεσίες. Ο Δήμος στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας του ενδεχομένως να προβεί σε αναδιαταξεις υπηρεσιών με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών της Τριφυλίας. Τελειώνοντας αυτή την 4ετια για εμένα θα ήταν μεγάλη ικανοποίηση οι 3 πρωην μεγάλοι Δήμοι (Φιλιατρών , Γαργαλιανων και Κυπαρισσίας) να έχουν αναπτυχθεί ισορροπα . Ο προγραμματισμός της δημοτικής αρχής έχει λάβει σοβαρή μέριμνα για την ανάπτυξη του Δήμου Τριφυλίας από την Τραγανά μέχρι τις δημοτικές ενότητες Αυλώνας και Αετού.
Το Δήμο Κυπαρισσία που υπηρετώ εδώ και χρόνια, τον έχω στην καρδιά μου και πασχιζω για την ανάπτυξη του.
Η αγάπη μου όμως για την Κυπαρισσία δεν θα σταθεί εμπόδιο για την ανάπτυξη και προοδο των υπολοίπων δημοτικών ενοτήτων.
Είμαι δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας και όχι τοποτηρητης μικρό συμφερόντων κάθε δημοτικής ενότητας.
Στόχος μας είναι η καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες όλης της Τριφυλίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button