Τοπικά Νέα

Το εκλογικό της κέντρο στο Κοπανάκι εγκαινίασε η Χάιδω Παναγιωτοπούλου – «Ο αγώνας μας συνεχίζεται δυνατά» (εικόνες – βίντεο)

Παρουσία πλήθος κόσμου, η υποψήφια δήμαρχος, και επικεφαλής του συνδυασμού «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια» Χάιδω Παναγιωτοπούλου εγκαινίασε το βράδυ της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου το εκλογικό της κέντρο στο Κοπανάκι.

Η υποψήφια δήμαρχος, και επικεφαλής του συνδυασμού «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια» απηύθυνε χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους πολίτες, ενώ παράλληλα παρουσίασε και το σύνολο των υποψηφίων του συνδυασμού στην Δ.Ε. Αετού.

Στην έναρξη της ομιλίας η κα. Παναγιωτοπούλου ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και συγκινημένη, διότι αισθάνομαι μια απίστευτη οικειότητα εδώ στον πρώην Δήμο Αετού, καθώς βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουμε κοινή καταγωγή, κοινούς συγγενείς, που μας συνδέει κοινή ιστορική και λαϊκή παράδοση, κοινά ήθη και έθιμα, κοινά βιώματα, που μάθαμε την ίδια τοπική ιστορία, που τιμούμε τους ίδιους ήρωες προγόνους μας, που έχουμε κοινή ντοπιολαλιά, που μας συνδέει κοινή ιστορική και λαϊκή παράδοση, κοινά ήθη και έθιμα και ίδια νοοτροπία. Και να θυμίσω ότι τα παιδιά μου κατάγονται από την πλευρά του πατέρα τους από τη Σαρακηνάδα, εγγόνια του αείμνηστου Ηλία Γιαννόπουλου, που εδώ ερχόταν με τα πόδια και τα παπούτσια στο ώμο, όπως μας έλεγε, να πάει τελειώσει το σχολείο στο Κοπανάκι και να διαπρέψει στη συνέχεια στη ζωή του. Ο έτερος αδελφός του, ο Παναγιώτης ο Γιαννόπουλος, έδωσε το αίμα του για την πατρίδα στην Κύπρο το 1974. Είμαστε στον τόπο των ηρώων , του μαρτυρικού Αετού, των Ντρέδων, που έδωσαν το αίμα τους για την Ελλάδα και για εμάς. Οφείλουμε λοιπόν όλοι, την περηφάνια που μας πλημμυρίζει το πέρασμα των ηρώων μας στην αιωνιότητα από τις πράξεις τους κάθε έτος, να την ανταποδίδουμε με τις τιμές που τους πρέπει και κάθε μέρα, με τις δικές μας αντίστοιχες πράξεις, αντάξιες στις δικές τους. Δεσμεύομαι λοιπόν ότι σε όλη τη θητεία μας σε όλη τη Δημοτική Ενότητα Αετού, θα ανταποδίδονται οι τιμές στους ηρωές μας με μεγαλοπρέπεια και το σεβασμό που τους αξίζει, και βεβαίως θα επαναφέρουμε την εκδήλωση σε μνήμη των ηρώων της Κύπρου στο Κρυονέρι (Σαρακηνάδα) καθώς αυτή έχει καταργηθεί τα τέσσερα τελευταία έτη από την παρούσα Δημοτική Αρχή, αλλά και οι υπόλοιπες που γίνονται, διαπιστώνουμε ότι σταδιακά απαξιώνονται!».

Μιλώντας για το πρόγραμμα της, όσον αφορά τη Δ.Ε. Αετού είπε: «Φιλες και φίλοι μας, το πρόγραμμά μας όσον αφορά την αγροτική οδοποιία και τα θέματα της καθαρότητας τα έχουμε αναλύσει πολλαπλώς.

Και για άλλη μια φορά δεσμευόμαστε ότι θα είναι για εμάς προτεραιότητα μέσα στον πρώτο χρόνο της θητείας μας, όπως και οι ασφαλτοστρώσεις των αγροτικών δρόμων που αποτελούν τις κεντρικές αρτηρίες και ενώνουν τα χωριά μεταξύ τους και τα χωριά με την Εθνική οδό, όπως για παράδειγμα του δρόμου Πάστρας Τσεταίικα.

Ειδκώτερα σήμερα θα ήθελα να αναφέρω επιγραμματικά κάποια από τα θέματα που μας απασχολούν ήδη και θα τα έχουμε προτεραιότητα την επόμενη μέρα των εκλογών ως δημοτική αρχή.

Τα θέματα αυτά είναι :

– Η ενίσχυση της λειτουργίας της ΖωοαγοράςΚοπανακίου από άποψη προσωπικού όσο και από άποψη υλικοτεχνικής υποδομής

-Η αξιοποίηση του κτηρίου τόσο της Αστυνομίας, όσο και του Εμβληματικού κτηρίου του ΟΣΕ Κοπανακίου, μετατρέποντάς τα σε κοιτίδες πολιτισμού, μετά βεβαίως από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, όπως για παράδειγμα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα λαογραφικό μουσείο και ένα μουσείο Καραγκιόζη, καθώς ο εμπνευστής και δημιουργός του Καραγκιόζη  είναι ο αείμνηστος Αθανάσιος Σπυρόπουλος, καταγόμενος από το Κοπανάκι

-Η δημιουργία εκθεσιακού δημοτικού περίπτερου στο Κυριακάτικο Παζάρι του Κοπανακίου, για την προβολή των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς συλλόγους της δημοτικής ενότητας αετού».

Η κα Παναγιωτοπούλου επανέλαβε την δέσμευσή της για καθημερινή παρουσία και στήριξη σε όλους τους πολίτες, διάλογο με τους φορείς, οργάνωση και αποτελεσματικότητα.

Κλείνοντας την ομιλία της η κα. Παναγιωτοπούλου είπε χαρακτηριστικά, «Ναι στην ανανέωση, ναι στην αλλαγή, ναι στην ανατροπή, σε ένα καλύτερο αύριο, γεμάτο φως, σκληρή δουλειά και καθημερινή προσπάθεια, και αποτελέσματα παντού, όλοι μαζί μπορούμε, μόνο οι Τριφύλιοι ενωμένοι μπορούν!»


Δείτε εικόνες και βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

6 Σχόλια

  1. Ακη

    Μετά τον παρά τον πρωθυπουργό έρχεται και άλλη ηχηρή πολύ ηχηρή αναφορά .
    Με τον δικό του τρόπο και χρονο .
    Ακη,Τάκη,Πιτς,Τάκη από Κυπαρίσσια,Μακη από το καλό νερό,εσυ τεράστιε σύμβουλε του Τάκη που τώρα είσαι με Ακη.

    Είμαι τυχερός που σας γνωρίζω .
    Είναι και άλλοι.

    Καλα τι δεν έχετε καταλάβει ακόμα ;

  2. ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ.ΣΩΣΤΑ;ΑΛΛΑ ΤΙ ΡΩΤΑΩ.ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ…..ΣΤΟ ΚΛΑΣΙΜΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button