Αγροτικά

Τράπεζα Αγροτικής Γης καθιερώνει κίνητρα προσφοράς παραγωγικών γαιών σε Νέους Αγρότες

Σύσταση τράπεζας αγροτικής γης, 10ετής εκµετάλλευση µικρών δηµόσιων γεωργικών µονάδων και έκπτωση φόρου σε µεταβιβάσεις χωραφιών αποτελούν ορισµένες από τις εθνικές πολιτικές που καλεί να συµπεριλάβουν τα κράτη-µέλη στο στρατηγικό τους σχέδιο για τη νέα ΚΑΠ, το Ευρωπαϊκό ∆ίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης (ENRD).

Τα συγκεκριµένα µέτρα, πρέπει οι εθνικές αρχές να τα συνδυάσουν µε άλλες ευρωπαϊκές πολιτικές, ώστε να πιάσουν τις επιδόσεις που απαιτούνται για τη λεγόµενη «ηλικιακή ανανέωση της γεωργίας», έναν από τους εννέα γενικούς άρα και υποχρεωτικούς στόχους της ΚΑΠ.

Συγκεκριµένα, το ENRD σε σχετική του παρουσίαση κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας συνέτταξε ένα σετ παρεµβάσεων που χωρίζεται σε τέσσερις άξονες µε τον καθένα να περιέχει ένα µείγµα εθνικών και ευρωπαϊκών εργαλείων πολιτικής:1. Πρόσβαση σε γη:

Ενεργοποίηση χρηµατοδοτικού εργαλείου για την αγορά γης µε µακροχρόνιο δανεισµό όπου θα καλύπτεται η εγγύηση.

Προκήρυξη Μέτρου «Κινητικότητα Γης»: Πριµ για αγρότες σε ηλικία συνταξιοδότησης που µεταφέρουν µόνιµα την εκµετάλλευσή τους. Συνδυάζεται µε ανάλογες υπηρεσίες και µε τη δηµουργία ∆ιαχειριστών Αγροτικής γης.

Έκπτωση φόρου σε µεταβιβάσεις αγροτικής γης Σύσταση τράπεζας αγροτικής γης (εθνική πολιτική): Συλλέγει, οργανώνει και διευκολύνει την αντιστοίχιση της προσφοράς και της ζήτησης αγροτικής γης.

Προγράµµατα εκκίνησης αγροτικών εκµεταλλεύσεων (εθνική πολιτική): Νέοι αγρότες να έχουν πρόσβαση και να εκµεταλλεύονται µικρές αγροτικές µονάδες δηµόσιου χαρακτήρα για µέγιστη περίοδο 10 ετών. Φορολογικά κίνητρα2. Χρηµατοδότηση και εργασία:

Πριµ πρώτης εγκατάστασης.

Χρηµατοδοτικά εργαλεία µε προτεραιότητα και υψηλότερη ένταση ενίσχυσης σε νέους αγρότες.

Εισοδηµατική στήριξη: Μείωση φορολογίας.

Εθνικό απόθεµα για δικαιώµατα σε νέους αγρότες

Εργαλείο σταθεροποίησης του εισοδήµατος. 3. ∆ιαχείριση κινδύνου:

Επιδότηση ασφαλίστρου για διάφορους κινδύνους είτε οικονοµικούς είτε περιβαλλοντικούς.

Η βάση για το φόρο εισοδήµατος να υπολογίζεται για µία περίοδο τριών ετών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.