Τοπικά Νέα

Τριφυλία: Ερώτηση Ανδρινόπουλου στο δημοτικό συμβούλιο για τα τραπεζοκαθίσματα – Έρχονται έλεγχοι από το Δήμο [βίντεο]

Αντιμέτωπες με τις συνέπειες του νόμου βρίσκονται οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν είναι συνεπείς με το νομικό πλαίσιο που διέπει την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε δημόσιους χώρους.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας ο κ. Ευστάθιος Ανδρινόπουλος ρώτησε την αρμόδια Αντιδήμαρχο κα Παναγιωτοπούλου αν διαθέτουν άδειες όλοι όσοι έχουν βγάλει τραπεζοκαθίσματα στις πλατείες και τους κοινοχρήστους χορούς, τονίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση ο δήμος θα είναι συνυπεύθυνος αν κλείσουν οι επιχειρήσεις.

Απατώντας η κα Παναγιωτοπούλου είπε πως για να παραχωρηθεί ένας κοινόχρηστος χώρος πρέπει κάποιος να τον ζητήσει. Αυτός που τον ζητάει είναι ο ιδιώτης, υπάρχει ο νομός που καθορίζει ότι για να παραχωρηθεί χώρος χρειάζονται συγκεκριμένα δικαιολογητικά, υποβάλλεται αίτηση από τον κάθε ιδιώτη στην τεχνική υπηρεσία και αν πληροί τις προϋποθέσεις λαμβάνει την άδεια, για να συμπληρώσει πως εάν βρεθεί ένας επαγγελματίας ο οποίος δεν έχει ζητήσει άδεια τότε δεν έχει απολύτως καμία ευθύνη ο Δήμος.

Στη συνέχεια ανέφερε πως όταν οι επαγγελματίες δεν έχουν άδεια αυτό που έχει να κάνει ο Δήμος είναι να τους μαζέψει τα τραπεζοκαθίσματα, ωστόσο, όπως ανέφερε πριν ο Δήμος φτάσει σε αυτό το μέτρο οφείλει να τους ειδοποιήσει.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button