ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας

Ζήτημα ημερών είναι η εγκατάσταση του εργολάβου

Υπογράφηκε τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, από το δήμαρχο Τριφυλίας, Γιώργο Λεβεντάκη η σύμβαση κατασκευής του έργου «Ανάπλαση Άνω Πόλης Κυπαρισσίας», προϋπολογισμού 354.999,28 € με Φ.Π.Α., που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκτέλεση των εργασιών ανάπλασης των κοινοχρήστων χώρων του προ 1923 οικισμού της Άνω Πόλης της Κυπαρισσίας και συγκεκριμένα της οδού Πλατείας Αρκαδιάς.

Συγκεκριμένα προβλέπονται: α) Ανακατασκευή και διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της περιοχής παρέμβασης, δημιουργία προσβάσεων και οδεύσεων ΑΜΕΑ τόσο στα πεζοδρόμια όσο και στους λοιπούς κοινόχρηστους χώρους, αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων με νέες πλακοστρώσεις και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού. β) Δημιουργία νέων δικτύων υποδομής στους κοινόχρηστους χώρους και ειδικότερα, κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων, αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά τεχνολογίας LED και έξυπνες τεχνολογίες διαχείρισης ενέργειας, εγκατάσταση βρυσών για πόσιμο νερό κ.λπ. γ) Δημιουργία ενιαίας ζώνης ήπιας κυκλοφορίας με πλακόστρωση όλης της οδού και ενοποίηση της στάθμης των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος, διαχωρισμός των λειτουργιών με διαφορετικά υλικά επιστρώσεων και τοποθέτηση διαχωριστικών μεταλλικών κατασκευών (κολονάκια). δ) Αναβάθμιση και ανάδειξη των ιστορικών και πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής και συγκεκριμένα, αποκατάσταση και ανάδειξη των πέτρινων καλντεριμιών, σήμανση πληροφόρησης αξιόλογων κτηρίων ή διαδρομών.

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός προθεσμίας πέντε (5) μηνών και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής & ανάρτησης της σύμβασης και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 147 του Ν. 4412/2016. Ορίζεται ως ενδεικτική τμηματική προθεσμία του έργου η ολοκλήρωση των τσιμετοστρώσεων (υποβάσεις πλακοστρώσεων) όλων των κοινόχρηστων χώρων εντός τεσσάρων (4) μηνών, σύμφωνα με το άρθρο 147 του Ν.4412/2016. Η εν λόγω προθεσμία ορίζεται ως σταθμός ενδιάμεσου ελέγχου της προόδου του έργου και θα αποτυπωθεί στο χρονοδιάγραμμα του Έργου που θα εγκριθεί από την Υπηρεσία. Σε περίπτωση υπερβάσεων θα εφαρμόζεται το άρθρο 148 του Ν. 4412/2016. Στην συνολική και στην ενδιάμεση ενδεικτική προθεσμία δεν υπολογίζεται ο χρόνος εκτέλεσης εργασιών που θα απαιτηθούν να πραγματοποιηθούν από Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας (π.χ. υπογειοποίηση δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας από την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., υποβιβασμός δικτύου οπτικών ινών κλπ) λόγω νομοθεσίας αποκλειστικότητας.

Σχετικά Άρθρα

1 thought on “Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας”

  1. Πολύ ωραία, αλλά κάπως πρέπει να έρχονται και οι επισκέπτες ή μήπως δεν τους θέλουμε. Όπως γράφει η «ελευθερία»
    «Οσον αφορά το Καλό Νερό – Τσακώνα η κατασκευή του θα εξεταστεί σε δεύτερο χρόνο, αφού όπως προαναφέραμε η κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα την κατασκευή τού Πάτρα – Πύργος…»
    Λοιπόν, η σιωπή είναι συνενοχή στην υποβάθμιση της Τριφυλίας και αυτό αφορά πρώην και νυν βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους. Τέτοια απάθεια δεν δικαιολογείται και υποκρύπτει παραίτηση ή σκοπιμότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.