ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Φτωχότερη η Κυπαρίσσια από την απώλεια του Παναγιώτη Γιαννόπουλου (Αμπατζη)

 

Καταγραφή


ΒΟΥΡΚΩΣΕ η Κυπαρισσία στην Εξώδιο Ακολουθία μετά την εκδημία του αγαπητού Παναγιώτη Γιαννόπουλου (Αμπατζή) ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 88 ετών αφήνοντας πίσω του πλούσιο έργο αλλά και την οικογένειά του που ήταν κοντά του στην περιπέτεια της υγείας του.
Ο θρήνος τεράστιος για την απώλεια του μεγάλου Κυπαρίσσιου που αγάπησε τόσο την Αρκαδιά αναπτύσσοντας πλούσια δράση από νεαρή ηλικία, καθώς το όραμά του για την Άνω Πόλη δικαιώθηκε για την οποία μάλιστα έχει εκδώσει βιβλίο με τις εκκλησίες, ναούς αλλά και έχει αρθογραφήσει για τους ανθρώπους της περιοχής που γαλουχήθηκαν στην όμορφη αιώνια πόλη.
Είχε γράψει άρθρα στην Τριφυλιακή Εστία, στο Νέο Βήμα, στην τοπική εφημερίδα Κυπαρισσία του υπογράφοντος, σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά ενώ είχε αναπτύξει πλούσια και έντονη δράση στο Σύλλογο Φιλοπροόδων Κυπαρισσίας, τη Φιλαρμονική Κυπαρισσίας, το Σύλλογο Κυπαρισσίων «Η Αρκαδιά» και το Σύλλογο «Αγία Τριάδα», καθώς και το Σύλλογο για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας, όπως και άλλους τοπικούς συλλόγους, ενώ ως διετέλεσε διοικητικός διευθυντής στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Με την σύζυγό του Νίκη είχαν δύο παιδιά, τον έγκριτο Νομικό Ηλία και την Καλλιόπη, ενώ ήταν ακούραστος μέχρι το τέλος μιλώντας με ζεστασιά για τον τόπο που γεννήθηκε, ενώ η παρουσία του στην Φιλαρμονική και σε συλλόγους της περιοχής ήταν έντονη. Η μεγάλη απώλεια κυρίως ενός πνευματικού ανθρώπου κάνει την περιοχή ακόμα φτωχότερη. Το έργο του όμως θα μείνει ανεξίτηλο στον χρόνο. Τα θερμά συληπητήρια στην οικογένεια του και ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αρκαδιάς που τον σκεπάζει. ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.