Ελλάδα

Χριστουγεννιάτικη κλήρωση φορολοταρίας με έπαθλα 100.000 ευρώ

Στην τελευταία κλήρωση της χρονιάς για τη φορολοταρία, η ΑΑΔΕ θα μοιράσει σούπερ έπαθλα σε 12 τυχερούς φορολογούμενους.

Όσοι έχουν κάνει αγορές με ηλεκτρονικό χρήμα θα μπουν στην χριστουγεννιάτικη κλήρωση που θα μοιράσει πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ στους τυχερούς.

Συγκεκριμένα 12 υπερτυχεροί θα πάρουν χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο μποναμά 100.000 ευρώ έκαστος εάν αναδειχθούν τυχεροί στην κλήρωση. Το ποσό που θα λάβουν θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.

Επίσης θα κληρωθούν και μικρότεροι λαχνοί των 1.000 ευρώ από τα αδιάθετα ποσά των προηγούμενων κληρώσεων.

Αναλυτικά οι λαχνοί στη φορολοταρία Δεκεμβρίου

  • 12 τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 100.000 ευρώ έκαστος
  • τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν χρηματικό έπαθλα των 1.000 ευρώ.

Ποιοι αποκλείονται από τη φορολοταρία Δεκεμβρίου

Στην εν λόγω κλήρωση υπάρχει μία εξαίρεση για μία κατηγορία πολιτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα συμμετάσχουν όσοι πολίτες κέρδισαν έπαθλο/α αξίας τουλάχιστον 5.000 ευρώ σε μηνιαία/-ες κλήρωση/ κληρώσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Όπως προβλέπει το υφιστάμενο καθεστώς, πολίτες που κερδίζουν έπαθλο 50.000 ευρώ σε μηνιαία κλήρωση, εξαιρούνται της συμμετοχής στην ετήσια κλήρωση εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους.

Τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται στον λογαριασμό πληρωμών που έχει δηλώσει ή θα δηλώσει ο ενδιαφερόμενος για το σκοπό αυτό στο myAADE της ΑΑΔΕ, στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στον οποίο απαιτείται να εμφανίζεται ως δικαιούχος.

Στους πολίτες που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό πληρωμών, δίνεται προθεσμία 3 μηνών από την επομένη της ημερομηνίας διεξαγωγής της κλήρωσης, προκειμένου να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ, τον λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο. Η πίστωση του ποσού στην περίπτωση αυτή γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του λογαριασμού πληρωμών.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Στις δημόσιες κληρώσεις συμμετέχουν αυτόματα, με βάση τα στοιχεία που συλλέγει η φορολογική διοίκηση, τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ΑΦΜ στην Ελλάδα και έχουν ηλικία άνω των 18 ετών, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  • Πραγματοποιούν συναλλαγές με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής,
  • Εχουν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το τελευταίο φορολογικό έτος για το οποίο έχει παρέλθει η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής, εφόσον είναι υπόχρεοι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button