Τοπικά Νέα

Ψήφισμα για τους συμβασιούχους της δασικής υπηρεσίας στο Δ.Σ. Τριφυλίας

Ψήφισμα για τους συμβασιούχους της δασικής υπηρεσίας  κατέθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κουκούμης Σαράντος  , κατά τη προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο έγινε ομόφωνα δεκτό.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας κατά τη σημερινή (4-12-2019) τακτική συνεδρίασή του, αφού έλαβε υπόψη  τα αιτήματα της ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεως Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ) και της συντονιστικής επιτροπής Συμβασιούχων στις Δασικές Υπηρεσίες οι οποίοι διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλεία για τους 5.066 συμβασιούχους  που απασχολούνται στις μέσα από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν αυτές τις μέρες, με τους συμβασιούχους να μένουν χωρίς δουλειά και τις δασικές υπηρεσίες να μένουν ξανά χωρίς προσωπικό, συντάσσεται με τα δίκαια αιτήματά τους τα οποία είναι:

  • 12μηνη ανανέωση των συμβάσεων
  • Προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και μοριοδότηση ειδικής εμπειρίας για τους εργαζομένους στην πυροπροστασία, χωρίς αποκλεισμούς σε νέες προκηρύξεις μόνιμων θέσεων.
  • Λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών για την άρση των νομικών περιορισμών και τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
  • Υπογραφή ΣΣΕ.
  • Επαναπρόσληψη των 100 απολυμένων εργαζομένων του κτηματολογίου.

 

   Το Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίζει ομόφωνα και καλεί το Υπουργείο Εργασίας και την Κυβέρνηση να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.