Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Ψηφίστε το παιδικό βιβλίο για τους Γαργαλιάνους και τη Μεσσηνία!

Το βιβλίο της Βίβιαν Τσαμαδού που αναφέρεται στη Μεσσηνία είναι ανάμεσα στα Top-10 των Βραβείων Public

Η σειρά παιδικών βιβλίων “Οι μάγισσες δεν πιστεύουν στα δάκρυα” από τις Εκδόσεις Μάρτης αφορά τις περιπετειες μικρών μάγων και μαγισσών στη σύγχρονη Ελλάδα. Το πρώτο βιβλίο με τον ομώνυμο τίτλο είναι ανάμεσα στα Top-10 των πανελλήνιων βραβείων Public Awards 2021,  στην κατηγορία “παιδική λογοτεχνία”. Το δεύτερο βιβλίο, “Στις σκούπες, αδερφές μου, στις σκούπες”, μόλις κυκλοφόρησε.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στη σύγχρονη Ελλάδα, και μάλιστα στη Μεσσηνία! Η ατρόμητη Ρεγγίνα, η σοβαρή Ρόζα και η σκανταλιάρα Νόρα, είναι αδελφές, μιας αγαπημένης οικογένειας με αξίες, αισιοδοξία και θάρρος. Ο πατέρας τους Δημήτριος Μαγισσόπουλος είναι μάγος-κτηνίατρος από τους Γαργαλιάνους, ενώ η μητέρα τους Ισαβέλλα Φράγκου, κατάγεται από την Πριγκιπέσσα Ιζαμπώ της Καλαμάτας. Η αφήγηση περιέχει αναφορές στην κλασική λογοτεχνία αλλά και σε σύγχρονα βιβλία και ταινίες, από τον Τρελαντώνη μέχρι τον Χάρι Πότερ.

Οι αναφορές στη Μεσσηνία, την ιστορία, τις περιοχές και τις παραδόσεις της είναι έντονες και στα δύο βιβλία. Για παράδειγμα, η Βοϊδοκοιλιά, η Πρώτη και το μεσαιωνικό κάστρο της Καλαμάτας.

Τα βιβλία απευθύνονται σε παιδιά από 7 ετών και πάνω, αλλά και σε μία ευρεία γκάμα ηλικιών, ακόμα και σε ενήλικες που αγαπούν τις ιστορίες μυστηρίου, φαντασίας και χιούμορ.

Η Βίβιαν Τσαμαδού γεννήθηκε στην Αθήνα, έχει καταγωγή από τους Γαργαλιάνους και έζησε για πολλά χρόνια στην Αμερική. Είναι στέλεχος του ιδιωτικού τομέα και πρόσφατα άρχισε να γράφει παιδικά βιβλία. Η μητέρα της είναι η συγγραφέας Ελένη Τσαμαδού, η οποία έχει γράψει 8 ιστορικά μυθιστορήματα με φόντο την περιοχή μας.

Αν αγαπάτε λοιπόν το καλό παιδικό βιβλίο, ψηφίστε τις μάγισσες της Μεσσηνίας μέχρι και αυτή την Κυριακή 25 Ιουλίου!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button