Αγροτικά

Άρχισε η επεξεργασία των δηλώσεων ΟΣΔΕ, όσο γίνεται νωρίτερα προκαταβολή του τσεκ εξετάζει ο Αυγενάκης

Με αίτημα να πληρωθεί ακόμα και νωρίτερα από τις 16 Οκτωβρίου και αν γίνεται να είναι και μεγαλύτερη από το 70% της βασικής ενίσχυσης, εξετάζει για τη φετινή προκαταβολή του τσεκ, κατά τη διάρκεια των συζητήσεών του στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι πληροφορίες θέλουν τους επιτελείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να έχουν εξετάσει ενδελεχώς αυτή την υπόθεση, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των φετινών δηλώσεων ΟΣΔΕ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και να αντιμετωπίζουν θετικά την επίσπευση της πρώτης δόσης των πληρωμών άμεσων ενισχύσεων, προκειμένου να διευκολυνθούν ταμειακά οι αγρότες που επλήγησαν από τις τελευταίες φυσικές καταστροφές αλλά και να απαλλάξει την αρμόδια αρχή πληρωμών από το άγχος μιας βαθύτερης επεξεργασίας των αυτών των δηλώσεων.

Άλλωστε, προετοιμάζοντας σχετικά το έδαφος, στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, ο κ. Αυγενάκης θέτει ως πρώτο θέμα των συζητήσεων που θα γίνουν την «αυξημένη προκαταβολή στήριξης της ΚΓΠ (CAP) όσον αφορά τις προκαταβολές των άμεσων πληρωμών, καθώς και τις προκαταβολές ενίσχυσης που χορηγούνται στο πλαίσιο αγροτικής ανάπτυξης της ΚΓΠ (CAP)».

Από την άλλη πλευρά, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε και επίσημα την ολοκλήρωση της διαδικασίας συλλογής των αιτήσεων ΟΣΔΕ 2023 αναφέροντας σχετικά ότι:

Κατατέθηκαν εμπρόθεσμα  από τους δικαιούχους 640.416 οριστικές  ΕΑΕ 2023  στον ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του gov.gr, όπως και το 2022.

Συνεχίζεται η κατάθεση ΕΑΕ 2023 από ορισμένους δικαιούχους για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την ΠΕ Φθιώτιδας και την ΠΕ Έβρου, όπου για λόγους ανωτέρας βίας, που προκύπτουν από την ένταση των πλημμυρικών φαινομένων, γίνονται δεκτές οι αιτήσεις ΟΣΔΕ έως την 6η Οκτωβρίου, χωρίς να επιβάλλεται ποινή εκπρόθεσμης δήλωσης.

Ήδη ξεκίνησε ο προβλεπόμενος έλεγχος από τις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ και ακολουθεί η  αποσφαλμάτωση των αιτήσεων ΟΣΔΕ 2023 προκειμένου ο Οργανισμός να προχωρήσει έγκαιρα στις διαδικασίες πληρωμής της προκαταβολής, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button