Αθλητικά

Έτσι ο Αλαφούζος γυρίζει το κλίμα: Η κίνηση που θα κάνει τους Παναθηναϊκούς να ξεχάσουν τον Δώνη

Το όνομα του Μάρκους Μπεργκ είναι πάντα επίκαιρο στην παναθηναϊκή μεταγραφική επικαιρότητα.

Το όνομα του εμφανίζεται στον Τύπο σε όλες τις μεταγραφικές περιόδους από τότε που έφυγε από το Τριφύλλι τον Ιούλιο του 2017 για την Αλ Αΐν και η πιθανότητα επιστροφής του στην Ελλάδα έχει απασχολήσει όχι μόνο πράσινα ρεπορτάζ. Μάλιστα, παρόμοια σενάρια βρήκαν χώρο ακόμα και σε περιόδους που υπήρχαν σοβαρά προβλήματα στην ομάδα.

Τις τελευταίες ημέρες προέκυψε μία αναθέρμανση τέτοιας φημολογίας εξαιτίας κάποιων δηλώσεων του Σουηδού επιθετικού στον ρωτικό Τύπο. Πώς όμως ήταν ο 33χρονος γκολτζής φέτος στην Κράσνονταρ;

«Έκανε μουδιασμένο ξεκίνημα. Είχε πολλά προβλήματα στην αρχή. Ήταν ανώτερο το πρωτάθλημα που πήγε μετά το πέρασμα του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Δεν είχε τόσο καλή φυσική κατάσταση. Έπρεπε να τα φτιάξει όλα αυτά τα ζητήματα. Δεν είχε όμως τραυματισμούς. Μετά βρήκε ρυθμό. Ο προπονητής, Murad Musaev τον θεωρεί βασικό. Έδιωξε μάλιστα έναν νεαρότερο επιθετικό αυτόν τον χειμώνα για να βρει η ομάδα εμπειρία. Ο Μπεργκ βρήκε τον εαυτό του από ένα σημείο και μετά. Δεν ήταν άσχημος, ήταν καλός», αναφέρει στο sportdog ο Λευτέρης Ντανοβασίλης.

Ο Μπεργκ μέχρι τη διακοπή του ρωσικού πρωταθλήματος ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού μέτρησε 26 ματς σε ρωσικό πρωτάθλημα, Κύπελλο και διεθνείς διοργανώσεις, σημειώνοντας 6 γκολ και 1 ασίστ. Τα στατιστικά του επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του γνώστη του ρωσικού ποδοσφαίρου.

Στην αρχή του πρωταθλήματος, τον Ιούλιο του 2019 έχει ισχνή παρουσία. Στην πρεμιέρα με την Αχμάτ είναι εκτός ομάδας. Τη δεύτερη αγωνιστική με την Ούφα βρίσκεται στον πάγκο. Την τρίτη απέναντι στη Σότσι παίρνει 17 λεπτά συμμετοχής. Την αμέσως επόμενη τον βλέπουμε ξανά στον πάγκο, για να παίξει για πρώτη φορά πάνω από 20 λεπτά την πέμπτη αγωνιστική με τη Ρούμπιν Καζάν. Έκτη και έβδομη αγωνιστική μετρά 25 και 15 λεπτά αντίστοιχα, ενώ όγδοη και ένατη είναι ξανά στον πάγκο. Στο πρώτο του 45λεπτο, τη δέκατη αγωνιστική σημειώνει τα πρώτα του γκολ με τη φανέλα της Κράσνονταρ σκοράροντας και τα δύο τέρματα της ομάδας του στην ήττα με 3-2 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (22/9/19).

Από εκείνο το παιχνίδι και μετά καθιερώνεται περισσότερο. Σκοράρει στο ρωσικό πρωτάθλημα, ενώ βρίσκει δίχτυα και στο παιχνίδι με την Τραμπζονσπόρ στους ομίλους του Europa League. Συνολικά μετράει τέσσερα 90λεπτα.

Το συμβόλαιο του Μπεργκ λήγει τον Ιούνιο του 2020. Οπότε και ο πιο αδαής θα μπορούσε να συμπεράνει ότι υπάρχει καπνός για τον Παναθηναϊκό. Στη Ρωσία ο Σουηδός απολαμβάνει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, το οποίο οι Πράσινοι δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν. Όπως αναφέρει η πληροφόρηση που υπάρχει, ο ποδοσφαιριστής περιμένει να συζητήσει με τη ρωσική ομάδα περαιτέρω επέκτασης της συνεργασίας τους.

Αν οι δύο πλευρές δεν δώσουν τα χέρια, τότε δεδομένα θα φουντώσουν τα σενάρια για το Τριφύλλι. Οι όποιες πιθανότητες θα εξαντληθούν στη διάθεση του Μπεργκ να μειώσει τις οικονομικές του απαιτήσεις.

Πάντως, σε συνέντευξη που έδωσε ο παίκτης δεν λέει ούτε λέξη για Παναθηναϊκό. Τόνισε, ότι του αρέσει στη Ρωσία και η μόνη ατάκα που φούντωσε τους ψιθύρους περί επιστροφής του στην Ελλάδα ήταν η σιγουριά του ότι θα υπάρξουν προτάσεις.

«Αν μη τι άλλο, έχω επιλογές, δεν αγχώνομαι», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Μπεργκ. Η υπόθεση θα έχει ψωμί και σίγουρα πολλά επεισόδια όσο σφίγγουν οι καλοκαιρινές ζέστες.

sportdog.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button